Ciorba de dovlecei, cu leustean

de Patricia Iordache in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 10438 vizualizari

 

Pentru ca este vara si pentru ca avem legume proaspete din belsug, am profitat de acest lucru si am pregatit o ciobita racoroasa din dovlecei si muuult leustean. A iesit o minunatie! Aromata si gustoasa exact asa cum mancam in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare (sau 2-3 mai mici);
  • 1 ceapa mare;
  • 1 rosie (fara coaja);
  • 2-3 linguri bulion;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 2 cartofi potriviti;
  • o telina mica;
  • 3-4 linguri cu ulei;
  • sare;
  • piper;
  • leustean proaspat din belsug;
  • 2.5 l. apa fierbinte.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei, cu leustean:

Spalam legumele si le curatam de coaja.

Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul.

Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte.

Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute.

Tocam rosia marunt si o punem in ciorba. Adaugam cubuletele de dovlecei, potrivim de sare si piper, punem si bulionul si lasam sa fiarba inca vreo 10-15 minute.

Oprim focul si presaram mult leustean proaspat, tocat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si/sau cu smantana (cui ii place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei, cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu tarhon