Ciorba de rosii cu galuste din faina

de Patricia Iordache in Ciorbe, 3 Aug 2013 | 17230 vizualizari

 

Am gasit acest preparat la bucataras Alina (Explora Cuisine). N-am mancat niciodata ciorba de rosii cu galuste din faina si de aceea m-am gandit sa incerc. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Pentru ciorba:

  • 1 morcov;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 ceapa;
  • 1/2 de telina;
  • 300 ml. pasta de rosii;
  • patrunjel;
  • leustean;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri cu ulei.

Pentru galuste:

  • 2 oua;
  • 100-110 gr. faina (depinde de marimea oului);
  • putina sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu galuste din faina:

Cum preparam ciorba:

Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt.

Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina sare, piper  si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba.

Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam uleiul si pasta de rosii. Amestecam si si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Cum pregatim galustele:

Amestecam ouale cu faina putin cate putin, amestecand continuu. Adaugam faina pana cand obtinem un amestec nici fluid nici dens.  

Cand supa fierbe incet, luam o lingurita, o bagam in putina apa rece si luam din compozitia de galuste cate putin si introducem in oala, lasand galusca sa alunece usor de pe lingurita.

Procedam la fel pana ce terminam toata compozitia de galuste.

Daca vi se pare ca galusca se destrama, atunci mai adaugati faina. 

Lasam galustele sa fiarba aproximativ 10 minute, oprim focul, adaugam patrunjel verde si leustean tocat marunt si servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste din faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:06

interesanta reteta

Panacris 1

24.01.2014, 07:44

Eu de regulă la ciorbele dulci pun găluște din făină

Alexandra Burz 1

27.10.2015, 14:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu tarhon