Ciorba de legume

de Patricia Iordache in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 6153 vizualizari

 

Exista mii de retete de ciorbe de legume, insa eu am preparat-o cu ce am gasit prin frigider/congelator si a iesit extraordinara!

 

INGREDIENTE

  • - 2.5 l apa fierbinte
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 ceapa mare
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 bucati pastarnac
  • - 5 cartofi medii
  • - 1 dovlecel (eu am pus cubulete congelate)
  • - 1 ardei gras galben (eu am pus bucatele congelate)
  • - 1/2 ardei gras rosu (eu am pus bucatele congelate)
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 3 linguri rase de bulion (am pus pasta de ardei rosu, facuta in casa)
  • - 3 linguri patrunjel/leustean tocat (eu am avut tot la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul.

Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana de apa, punem capacul si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.

Tocam ardeiul gras rosu si galben cubulete mici, dovlecelul cuburi marisoare (sa nu se sfarame la fiert), cartofii cuburi cat mai egale (ca sa fiarba uniform).

Turnam cele 2.5 l apa fierbinte peste cele 3 legume calite si in momentul in care incepe apa sa fiarba adaugam ardeiul gras, cartofii si dovlecelul.

Adaugam sarea si lasam la fiert 15 minute.

Dupa cele 15 minute, adaugam bulionul si mai lasam la fiert inca 10 minute.

Oprim focul si adaugam in ciorba patrunjelul/leusteanul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu paste