Supa de usturoi cu crutoane aromate

de Patricia Iordache in Supe, 10 Apr 2013 | 5693 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blog-ul Angel's Food si mi s-a parut usor de facut, ieftina cu ingrediente pe care le avem aproape mereu prin casa. Sunt tare incantata de aroma acestei supe si cu siguranta o voi repeta.
Am modificat putin ingredintele fata de reteta initiala ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • - 6 catei de usturoi (foarte mari)
  • - 1.5 l de apa
  • - 3 cuburi concentrat de legume
  • - 1 lingura de amidon alimentar (cu varf)
  • - 4 linguri de ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce (optional);
  • - sare si piper;
  • - 1 lingura pasta de ardei/sos gros de rosii (optional);
  • - cateva fire de marar;
  • Pentru crutoane:
  • -1-2 linguri cu ulei de masline;
  • -10-15 felii paine (deja feliate);
  • - sare;
  • - piper;
  • - oregano/cimbru
  • Pentru servire:
  • - putina smantana;
  • - cateva bucatele de cascaval
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de usturoi cu crutoane aromate:

Curatam usturoiul si il presam.

Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot.

In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma.

Punem uleiul cu usturoi peste supa de " legume " fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 15-20 de  minute.

Cand supa se apropie de final, dizolvam amidonul in putina apa rece ,il turnam in oala, verificam daca mai trebuie sare, potrivim gustul cu piper.

Cine doreste,  adauga boiaua  si pasta de ardei capia, pentru o culoare mai intensa si mai lasam sa fiarba impreuna inca 10 minute.  

Oprim focul si adaugam mararul tocat.

Cum preparam crutoanele:

Taiem feliile de paine in cubulete marunte si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie pe un singur strat.

Adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si punem tava la cuptor in partea de sus, la 180 grade pentru 10-12 minute amestecand din cand in cand ca sa se rumeneasca uniform.

Cand au capatat o culoare rumen aurie, le scoatem si le punem deoparte pana in mometul servii supei.  

Servim supa calda, alaturi de crutoane, iar cine doreste poate adauga smantana si cateva bucatele de cascaval.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi cu crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de usturoi dupa o reteta spaniola