Supa de usturoi cu crutoane aromate

de Patricia Iordache in Supe, 10 Apr 2013 | 2672 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blog-ul Angel's Food si mi s-a parut usor de facut, ieftina cu ingrediente pe care le avem aproape mereu prin casa. Sunt tare incantata de aroma acestei supe si cu siguranta o voi repeta.
Am modificat putin ingredintele fata de reteta initiala ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • - 6 catei de usturoi (foarte mari)
  • - 1.5 l de apa
  • - 3 cuburi concentrat de legume
  • - 1 lingura de amidon alimentar (cu varf)
  • - 4 linguri de ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce (optional);
  • - sare si piper;
  • - 1 lingura pasta de ardei/sos gros de rosii (optional);
  • - cateva fire de marar;
  • Pentru crutoane:
  • -1-2 linguri cu ulei de masline;
  • -10-15 felii paine (deja feliate);
  • - sare;
  • - piper;
  • - oregano/cimbru
  • Pentru servire:
  • - putina smantana;
  • - cateva bucatele de cascaval
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de usturoi cu crutoane aromate:

Curatam usturoiul si il presam.


Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot.


In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma.


Punem uleiul cu usturoi peste supa de " legume " fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 15-20 de minute.


Cand supa se apropie de final, dizolvam amidonul in putina apa rece ,il turnam in oala, verificam daca mai trebuie sare, potrivim gustul cu piper.


Cine doreste, adauga boiaua si pasta de ardei capia, pentru o culoare mai intensa si mai lasam sa fiarba impreuna inca 10 minute.


Oprim focul si adaugam mararul tocat.


Cum preparam crutoanele:


Taiem feliile de paine in cubulete marunte si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie pe un singur strat.


Adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si punem tava la cuptor in partea de sus, la 180 grade pentru 10-12 minute amestecand din cand in cand ca sa se rumeneasca uniform.


Cand au capatat o culoare rumen aurie, le scoatem si le punem deoparte pana in mometul servii supei.


Servim supa calda, alaturi de crutoane, iar cine doreste poate adauga smantana si cateva bucatele de cascaval.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi cu crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

10.04.2013, 23:04

COSTEO 1

25.08.2013, 17:12

Bun ,nu am mancat ,o sa incerc

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 21:04

foarte buna supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de usturoi