Supa crema de usturoi

de Constelatialeu in Supe, 16 Oct 2014 | 6266 vizualizari

 

N-am devenit fana supelor crema,dar recunosc ca mi-a placut ce a iesit.Am fost provocata si mie nici nu-mi trebuie mult ca sa mi se miste rotitele.O prietena m-a rugat daca pot sa-i fac o supa crema de usturoi cum a mancat ea in Austria.Zis si facut,am cautat mai multe retete,i le-am aratat,fara sa-i spun la care m-am oprit eu ,dupa gustul meu.Surpriza a fost ca si ea a ales aceiasi reteta,la care eu i-am adus nici modificari.Ce sa spun rezultat mai mult decat satisfacator.A zis ca e perfecta,e asa cum a mancat ea in Austria.Eu n-am mancat acolo,deci habar nu aveam,dar am mers pe intuitie si pe traditionala supa crema austriaca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa de legume
  • 2,5 l apa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • Pentru supa crema
  • 20 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 40 g unt
  • 200 g smantana cu 40 % grasime
  • 2 linguri de faina
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • Crutoane din paine cu cartof
  • decor:
  • patrunjel
  • optional
  • zeama de lamaie
  • costita prajita crocant
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de usturoi:

Mai intai pregatim supa de legume. Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mai mici si le punem la fiert in 2,5 l apa, adaugam un praf de sare. Lasam sa fiarba pana se patrund legumele si ne ramane 1 litru de zeama. Luam cateva bucatele din fiecare leguma, nu foarte multe, le punem in blender, adaugam zeama si le mixam bine. Nu punem toate legumele sa le pasam deoarece avem nevoie de gust intens de usturoi.

Separat curatam ceapa si o taiem marunt, usturoiul curatat si taiat in patru. Punem o cratita pe foc, dupa ce s-a incins adaugam untul, lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa si usturoiul, le calim pana devin aurii. Zdrobim un pic usturoiul cu o lingura de lemn, apoi adaugam supa de legume.

Smantana o amestecam cu faina, sarea si piperul si o turnam peste supa amestecand continuu. Se lasa sa fiarba cca 20 minute la foc domol, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se serveste in felul urmator: Intr-un castronel se pun cateva crutoane, se presara parmezan, un pic de zeama de lamaie (este optional), apoi cu polonicul se ia din supa crema si se toarna peste crutoane. Pentru ca eu sunt carnivora am zis ca nu are ce sa strice daca prajesc crocant cateva bucatele de costita si asa am facut, am adaugat si cateva bucatele crocante de costita.

Nu pot sa spun  decat ca a fost delicioasa, mi-a placut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

17.10.2014, 08:31

interesanta

Lia_ 1

16.11.2014, 09:06

e dementiala. am facut si eu de la radu popovici o varianta, o am in blog, cred ca am inregistrat-o si aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!