Supă acrișoară de urzici

de Rita Ilies in Supe, 25 Mar 2015 | 3869 vizualizari

 

Ador primăvara! Deși nu-i anotimpul meu preferat, îi sunt recunoscătoare pentru toate bunătățile ce mi le oferă. Îi sunt recunoscătoare pentru lumina și culoarea cu care îmi hrănește sufletul și îmi încântă privirea; pentru viața pe care o dă naturii. Urzicile, leurda, măcrișul, ștevia, loboda, spanacul, sunt verdețuri care ne aduc în fiecare primăvară un aport extraordinar de vitamine, aminoacizi esențiali și clorofilă. Sunt verdețuri foarte prețioase deoarece ajută la combaterea anemiei, la scăderea glicemiei, reglează tensiunea arterială, etc.

Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din grădină. :)

Am pregătit din ele supa mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.

 

INGREDIENTE

  • o legătură zdravănă de urzici
  • două limbi de porc
  • 3-4 mâni de orez
  • 250 ml iaurt
  • câteva codițe de ceapă verde
  • zeama de la o lămâie sau două linguri cu oțet de mere
  • sare și piper după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă acrișoară de urzici:

   Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.    

   Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece.    

   Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de porc tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.     

   Este o supă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.        

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

La fel ca și în cazul boabelor de fasole, când fierb limbă de porc/vită, obișnuiesc să fierb mai multe bucăți și să le păstrez la congelator pentru a economisi timp și energie. Știm cu toții că este o carne care necesită destul de mult timp de fierbere. Vă recomand să faceți și voi la fel. Ah! Să vă mai spun ceva: eu păstrez și apa în care fierb limba de porc. O pun în una/două sticle de 500 ml și le păstrez la congelator. Apa păstrată dă un gust minunat supelor cremă, sosurilor, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de urzici