Supa cu usturoi

de Lia_ in Supe, 4 Sep 2014 | 2159 vizualizari

 

Retineti aceasta reteta pentru zile de iarna geroase, dar nu gresiti nici acum daca o preparati, este cea mai buna supa-crema pe care am gustat-o pana acum. Cu cat zeama de carne sau legume (sau ambele) este mai concentrata, cu atat mai buna va fi. Minunata la gust! Multumesc Radu Popovici pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 4 capatani mari/medii de usturoi cu coaja
  • 100 ml ulei de masline (sau 60ml ulei si 50g smantana acra pentru servit asa cum am facut)
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 litru fond de legume, de pui sau apa
  • sare
  • piper alb macinat
  • cateva fire de cimbru proaspat (uscate am folosit)
  • 150 g masline Kalamata (am avut verzi dar gust mai adanc obtineti cu Kalamata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu usturoi:

1. N-am avut fond la congelator, prin urmare am fierd rapid un fond/supa din parti osoase de pasare/pui+legume (va trebui sa inregistrez reteta).


2. Incinge cuptorul la 180 °C.


3. Toarna uleiul intr-o tava de copt.


4. Taie in jumatate pe orizontala, necuratate de coji, capatanile de usturoi. Le asezi in ulei, pe sectiune, cele 8 jumatati de capatana de usturoi. Asezi in ulei pe langa usturoi cateva fire de cimbru.


5. Transferi tava in cuptor si coci usturoiul 15 minute, sau pana ce se rumeneste frumos pe sectiuni. Daca usturoiul este corect facut, coaja sa se ridica foarte usor tragand de ea in sus, ca o palarie, lasand in tava jumatatile de catei de usturoi fragede, rumenite si parfumate.


6. Desprizi usturoiul de tava cu grija, folosind lama unu cutid ascutit, in cazul in care s-a lipit. La mine nu a fost cazul. Muti usturoiul intr-o oala cam de 1.5-2l, in care vei fierbe supa.


7. Strecoari uleiul si daca ai optat pentru varianta fara smantana si cu mai mult ulei, pui deoparte circa 3 linguri. Uleiul il opresti ca sa decorezi farfuriile la servire. Restul torni peste cateii de usturoi din oala.


8. Adaugi faina, sare si piper alb si sfarami usturoiul, folosind un zdrobitor de cartofi. Amesteci bine ingredientele pana ce obtii o pasta cat mai omogena, de culoare aurie. Aceasta omogenitate este obligatorie, caci ea va da consistenta supei. Daca pasta nu este omogena, vei obtine o supa subtire si fainoasa.


9. Aprinzi ochiul aragazului si gatesti la foc mic aceasta pasta, timp de 1 minut. Sa ai grija sa nu arzi acest “rantas”, caci va strica gustul supei.


10. Adaugi fondul fierbinte si amesteci.


11. Adaugi in oala fire de cimbru si fierbi foarte molcom timp de 25 de minute.


12. Indeparteaza cimbrul. Gusti si potrivesti de sare si piper.


13. Toaca cuburi mici maslinele, iar patrunjelul marunt.


In varianta ulei fara smantana, stropesti cu uleiul oprit la inceput, cel infuzat cu cimbru si usturoi. Se mananca alaturi de 1 felie de paine prajita sau crutoane.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Serveste supa fierbinte, presarata cu masline tocate si cu frunze de patrunjel.

2

Inainte de asta, eu am amestecat smantana cu 6-7 linguri de supa, le-am batut si in farfurie am pus in mijloc alternativ 1/2 polonic mic supa, apoi in mijlocul supei 1/3 polonic cu amestec de smantana, si uite-asa pana am format o portie. Astfel se da efectul acesta de :unde"/ape. Apoi am ornat cum am scris mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Valclaudia 1

06.09.2014, 21:48

Tulai Doamne, ce-i aici!

Lia_ 1

07.09.2014, 17:47

)) Valule, esti ceva ....

mihaelar63 1

13.06.2015, 14:41

Ce prezentare frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de usturoi