Supa de usturoi

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 15 Mar 2016 | 1759 vizualizari

 

Mi se intampla sa gatesc aproape zilnic, nu unul ci mai multe feluri de mancare. Cat mai variat si mai pe gustul celor mici :) Usturoiul este foarte apreciat in casa noastra, iar o idee exprimata intr-o doara de catre Bbk - de a manca ciorba cu usturoi - , mi-a dat de lucru. Ceea ce e bine,  presupune diversitate.
Ingredientele sunt putine, se prepara foarte repede si se termina la fel de repede! Va recomand sa o incercati, sa o adaptati in functie de anotimp, de gusturi, de voi!
Vremea rece de afara s-a imbinat perfect cu aroma fina de usturoi.

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • o capatana de usturoi
  • o mana de ciuperci (optional)
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri cu vegeta (neaparat preparata in casa)
  • o lingura cu amidon
  • doua linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • busuioc proaspat
  • bruschette pentru servit

Pentru bruschette ne sunt necesare:

  • 2 ciuperci potrivite
  • 4 painici mici (de casa)
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu busuioc proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de usturoi:

Pentru a pregati supa procedam astfel:


Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.


Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.


Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.


Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.


Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.


Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.

La fel procedam si cu ciupercile.


Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.


Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.


Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (19)

Dya Daniela Andrei 1

16.03.2016, 18:00

Criss 1

17.03.2016, 08:39

Andra_Constantinescu 1

17.03.2016, 15:09

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de usturoi