Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2013 | 31611 vizualizari

 

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un fel de mâncare foarte popular in Suedia, Finlanda ?i Estonia si este nelipsit la sarbatori,petrecerile aniversare, reuniuni de familie, nunti, etc.

 

INGREDIENTE

  • pentru blaturile de paine:
  • 800 gr faina
  • 440 gr apa
  • 14 linguri ulei
  • 14 gr zahar
  • 14 gr sare
  • 14 gr drojdie uscata
  • pentru crema de branza cu verdeturi:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • marar, patrunjel
  • ceapa verde
  • piper alb
  • sare
  • pentru crema de branza cu ardei:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • boia de ardei
  • sare
  • pentru crema de branza cu somon afumat:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 150 gr somon afumat
  • 1 lingura icre rosii
  • sare de mare
  • piper alb
  • zeama de la o limeta
  • pentru crema de marar:
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 1 legatura marar
  • sare de mare
  • piper alb
  • coaja rasa de la o limeta
  • pentru decorul tortului cu somon afumat si marar:
  • 100 gr crema de branza
  • 8 felii branza topita
  • 2-3 linguri icre rosii
  • 2-3 fasii somon afumat
  • felii de lamaie
  • crengute de marar
  • pentru decorul tortului cu verdeturi si ardei:
  • 100 gr crema de branza
  • 300 gr mezeluri
  • 100 gr masline verzi umplute
  • patrunjel
  • ceapa verde
  • morcov
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv:

Preparare blaturi din paine:


Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.


Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor. Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.


Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua.


Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi.


Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut.


Preparare crema de branza cu verdeturi:


Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.


Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.


Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte. Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.


Preparare crema de branza cu ardei:


Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.


Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte.Omogenizam.


Preparare crema de branza cu marar:


Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.


Adaugam mararul tocat marunt.


Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia.


Preparare crema de branza cu somon:


Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.


Adaugam somonul afumat taiat fasii.


Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii.


Incepem asamblarea torturilor:


Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.


Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.


Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam.


Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte.


La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei.


Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza


Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii .


La baza decoram cu feliute de lamaie.


Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza.Apoi un rand de masline feliate si deasupra un rand din frunze de patrunjel.


Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi , garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi paine din comert, de exemplu painicile asemanatoare celor de casa dreptunghiulare, cred ca s-ar preta foarte bine acestui tip de tort.

2

atentie la crema de branza, e foarte importanta consistenta ei pentru reusita tortului, eu am folosit Delaco

Daca ti-a placut reteta noastra "Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:41

Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
munteanu_olimpia@yahoo.com

kytz 1

04.01.2017, 19:40

VI 1

26.02.2017, 07:57

wau.........

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre