Supa crema de rosii

de Patricia Iordache in Supe, 2 Iun 2013 | 10920 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de pe site-ul lui Radu Popovici. Minunata! Am adus cateva completari retetei asa ca va voi arata in continuare, cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • 8 linguri cu ulei de masline extra virgin;
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 750 gr. pasta de rosii;
  • 400 ml. supa de legume (400 ml. apa cu un cubulet tip Knorr);
  • 3 linguri cu bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 lingurite de zahar;
  • 3 felii de paine;
  • 3 felii mari de cascaval;
  • 1 lingura cu busuioc uscat (ca proaspat n-am avut)
  • pentru decor si gust:
  • o omleta facuta din 2 oua si un praf de sare;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Cum preparam supa crema de rosii:


Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul.


Amestecam si lasam sa devina translucida, fara sa se arda, apoi adaugam usturoiul pisat si amestecam pentru cateva secunde.


Adaugam rosiile pasate, punem foile de dafin si lasam sa fiarba 5 minute.


Punem supa de legume si lasam sa fiarba inca 10 minute. Adaugam busuiocul si amestecam. Oprim focul.


Cele 3 felii de paine le rumenim putin in cuptor sau pe un gratar incins. Frecam feliile de paine cu un catel de usturoi. Punem deasupra cate o felie de cascaval, presaram busuioc uscat si le lasam pentru 10 minute, la 200 grade pe randul cel mai de sus al cuptorului.


Cum preparam "decorul":


Amestecam 2 oua cu putina sare si le punem intr-o tigaie antiaderenta. Le lasam sa se inchege fara sa se rumeneasca prea tare. Taiem fasii subtiri din omleta obtinuta si apoi cubulete mici.


Presaram peste supa, in momentul servirii.


TIPS-URI

1

Se serveste rece sau calda. Mie imi place sa fie calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

babi5 1

18.06.2013, 13:22

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 11:29

foarte buna supa

-Licurici- 1

18.12.2017, 14:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu taietei de casa