Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

de Patricia Iordache in Ciorbe, 21 Iun 2013 | 7536 vizualizari

 

Pot sa spun ca aceasta este a doua ciorba pe care o prefer, dupa cea de fasole. Se pregateste usor si este tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. carne de porc (pulpa);
  • 300 gr. coaste afumate;
  • 5 cartofi potriviti;
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1 temina mica;
  • sare;
  • piper;
  • 4-5 linguri pasta de ardei;
  • 2 linguri de pasta de tomate/bulion;
  • putin ulei;
  • o mana de patrunjel;
  • o mana de leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu pulpa de porc si afumatura:

Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie.

Taiem costita pe marginea oaselor.

Tocam ceapa marunt, morcovii si telina cubulete. Cartofii ii taiem bucati potrivite si ii pastram intr-un vas cu apa rece pana ii folosim.

Punem putin ulei intr-o oala, adaugam ceapa, morcovul si telina si le calim usor. Adaugam 2.5 l apa calda si acoperim cu un capac. Lasam sa ajunga la fierbere si adaugam carnea, cartofii taiati bucatele si bucatile de coasta afumata. Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute apoi adaugam pasta de ardei, pasta de rosii, sare, piper, amestecam si mai lasam sa fiarba 10 min.

Oprim focul si adaugam patrunjelul si leusteanul.

TIPS-URI

1

Servim cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu pulpa de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde (post)