Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

de Patricia Iordache in Porc, 7 Sep 2013 | 14488 vizualizari

 

Sotul meu e mare consumator de carne. Parca daca nu-i ceva cu carne, nu-i mancare, asa ca m-am gandit sa-i fac o portie zdravana de pulpa de porc impanata. Tare mult i-a placut!

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc (aproximativ 600-700 gr.);
  • 1 capatana de usturoi;
  • cateva feliute de slaninuta afumata;
  • o mana zdravana cu piper boabe asortat (negru, alb, verde, rosu);
  • 2 linguri cimbru uscat;
  • sare;
  • o lingurita boia dulce;
  • 250 ml. vin alb sec;
  • putin ulei (cat sa ungem bucata de carne)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura:

Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit.


In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in jumatate, pe lungime).


Procedam la fel si cu bucatelele de slaninuta afumata, indesandu-le cu grija din loc in loc in bucata de carne.


Ungem bucata de carne cu ulei (ca sa se lipeasca mai bine condimentele).


Presaram sare, boia dulce, cimbru si boabele de piper intregi (sau zdrobite putin in mojar).


Asezam bucata de carne intr-un vas (eu am folosit un vas yena), turnam pe langa ea vinul sec, avand grija sa nu "spalam" stratul de condimente aplicat.


Punem pulpa de porc la cuptorul preincalzit, la 200 grade, timp de 75-90 minute.


Dupa aproximativ 45 minute de stat la cuptor, stropim bucata de carne cu sosul de vin format in vas. Procedam asa din 15 in 15 minute pana ce bucata de carne este rumenita.


Lasam putin la racit, feliem si servim.


TIPS-URI

1

Ideal este sa folositi un termometru pentru carne, pentru a fi siguri ca este "facuta" carnea si la interior. Eu nu am asa ceva, dar voi achizitiona cat de curand unul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

08.09.2013, 23:19

chiar mare portia ))

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 09:58

grozava pulpa

Pushaa 1

08.04.2014, 13:13

ce bine arata!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromat si puree cu unt