Supa cu galuste de gris

de Patricia Iordache in Supe, 12 Apr 2013 | 2872 vizualizari

 

Nu stiu cum fac altii galustele pentru supa, insa eu am descoperit de vreo 7-8 ani o reteta care nu da gres niciodata si este foarte usor de preparat. Ies niste galuste pufoase si gustoase de mancam doua portii de supa ;) Daca nu ati gasit inca o reteta pe placul vostru, incercati-o pe aceasta, sigur o sa va iasa (dar sa respectati exact cantitatile si modul de preparare)!

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1/2 de telina;
  • - patrunjel (cat va place);
  • - 2 l apa;
  • - putin ulei.
  • pentru galuste:
  • - 50 ml ulei;
  • - 2 oua;
  • - 110 gr. gris;
  • - un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Cum facem galustele:


Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.


Punem castronul la frigider si ne apucam sa pregatim supa.


Cum facem supa:


Tocam ceapa, telina si pastarnacul marunt si morcovii rondele, ca sa se vada frumos in supa.


Punem apa intr-o oala, adaugam legumele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.


Cand apa a inceput sa fiarba, scoatem castronul cu amestecul pentru galuste de la frigider, luam o canita in care punem apa rece si cu ajutorul unei ligurite (nu lingura!) formam galustele astfel: bagam lingurita in apa rece din canita, o umplem cu compozitia de galuste si o punem in supa care fierbe la foc mic. Repetam cat putem de repede pana terminam toata compozitia.


Punem capacul intr-o parte, pe oala si lasam la foc mic 10 minute dupa care turnam peste toate galustele o canita cu apa rece. Potrivim de sare si piper, acoperim din nou cu capacul pus intr-o parte si lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute pana observam ca galustele s-au marit.


Adaugam putin ulei peste supa, scoatem o galusca sa vedem daca e fiarta (sa nu fie tare si cruda la mijloc), oprim focul si presaram patrunjelul tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 14:03

COSTEO 1

24.07.2013, 18:00

Patricia Iordache 1

24.07.2013, 18:02

Costeo...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste