Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty in Supe, 11 Aug 2022 | 5740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 50 ml ulei
  • 750-800ml rosii pasate sau suc de rosii
  • cateva fire de leustean, marar si patrunjel verde
  • sare, piper macinat
  • Pentru galusti
  • 2 oua mari
  • 8 linguri pline cu gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galusti din gris:

Punem ceapa tocata in oala cu uleiul fierbinte. Presuram putina sare si 2-3 linguri cu apa. O tinem pe foc 2 minute

Adaugam radacinoasele rase pe razatoarea mica si le calim si pe ele 2 minute

Turnam apoi rosiile pasate, amestecam inca 1 minut

Adaugam 2 litri de apa si lasam 25 minute sa fiarba la foc mic dupa care punem  ardeiul si verdeata taiate marunt

Gustam de sare, putem pune un cub baza pentru mancaruri cu gust de gaina daca ne place si ne ocupam de galusti. 

Batem  foarte bine ouale intregi. 

Adaugam grisul si amestecam de sus in jos pana se incorporeaza 

Dupa aceasta operatiune nu mai amestecam deloc pentru ca se va intari si galustile nu vor mai fierbe

Luam din compozitie cu o lingutita umezita in prealabil si o scufundam in supa care fierbe usor. Asteptam sa se desprinda si continuam  pana terminam toate galustile

Punem capac si le lasam sa fiarba inca 10-15 minute la foc mic, adaugand din cand in cand, cateva linguri cu apa rece 

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galusti din gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa limpede de gaina