abetina

4

Bucataras
grozav

Botosani

Bucataras din 13.03.2014

RETETE84
PRIETENI26
Retete

Desert cozonaci cu crema de nuci si rahat

In Dulciuri la 12 Mai 2021

Se cerne faina de grau intr-un vas.   Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia.   Cu ajutorul unei linguri se face o gaura in mijlocul fainei si se toarna compozitia de drojdie,cu ajutorul lingurei se amesteca...

Desert pasca cu branza fara aluat

In Dulciuri la 11 Mai 2021

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza delicioase, faina de grau, grisul, smantana, untul la temperatura camerei, un strop de sare, stafidele. Se...

Parizer de casa

In Pui la 5 Mai 2021

  Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte legumele si carnea,se opreste focul,se scot legumele si carnea din supa si se lasa sa se racoreasca.Cand...

Drob cu ciuperci

In Mancaruri de legume la 5 Mai 2021

Se dau prin masina de carne, buretii, ceapa uscata, cateii de usturoi.   Urzica se opareste, se clateste si se taie marunt cu cutitul.   Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde si usturoiul verde.   Intr-un vas se pun buretii, ceapa uscata, usturoiul tocat, ceapa verde,...

Cartofi noi in unt

In Mancaruri de legume la 16 Iul 2020

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca usor sa capete toti gust de unt dupa care se adauga in jur de 200 ml.apa,sare,se pune capac si se...

Sirop de soc

In Dulciuri la 16 Iul 2020

Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune capac la oala si se lasa peste noapte.A doua zi se strecoara apa si se scurg bine florile.Se...

Sarbusca cu zer de oaie

In Supe/Ciorbe la 15 Iul 2020

Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala,...

Briose cu banane

In Mancare copii la 15 Iul 2019

  Mod de preparare pentru briose:    Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic.    Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa.  ...

Piure de cartofi

In Mancare copii la 10 Iul 2019

Se curata cartofii, se taie cubulete, se clatesc si se pun la fiert. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se pune putina sare, untul, laptele dulce si se paseaza foarte bine, pana devin un piure. Se pune putin unt intr-o tigaie si peste unt se pune felia de sunca si se prajeste pe ambele parti....

Mic dejun pentru mofturosi

In Mancare copii la 9 Iul 2019

Se decupeaza felia de sunca dupa marimea feliei de paine, se taie doua bucatele de felie de paine sub forma de urechiuse si se asaza pe langa felie care va tine loc de cap de catel. Se pun bucatele de sunca, se fac ochisori din bucatele de castravete si rosii, se fac fire de par din bucatele de...

Desert negresa de post

In Prajituri la 21 Mar 2019

Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.    Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de sodiu, cacaua, se omogenizeaza, se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare....

Pasta de avocado cu migdale-reteta de post

In Mancaruri de post la 15 Mar 2019

Se curata fructul de avocado, se scoate samburele si se pun bucatile de avocado la mixat, se adauga migdale, ceapa, usturoiul, uleiul de masline, sare si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se serveste pe felii de paine si se presara seminte de susan. Este o reteta de mic dejun, consistenta...

Desert cozonaci cu nuca si cacao, fara framantare

In Dulciuri la 27 Dec 2018

Mod de preparare pentru aluat:    Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza.    Intr-un vas se pune faina,peste faina se adauga drojdia topita,coaja de lamaie,esenta,untul la temperatura...

Desert cheesecake cu fructe de padure

In Torturi la 20 Dec 2018

Mod de preparare pentru blat:   -Se sfaramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul.   -Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se...

Medalion de sturion in sos picant si legume

In Peste la 14 Dec 2018

Se spala pestele si se pune in tava in care am pus uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, pastarnacul si morcovul taiat rondele, ardeii iuti, ardeiul gras tocat marunt, foile de dafin si rosiile taiate felii. Facem un sos din pasta de tomate. Intr-un vas punem pasta de...

Tocana de opintici-reteta de post

In Mancaruri de post la 10 Dec 2018

  Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.    Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune...

Tocana de cocosei

In Mancaruri cu carne la 10 Dec 2018

Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi aromate, foi de dafin si se fierb la foc potrivit cu capac pe oala. Cand sunt toate fierte, se...

Desert poale-n brau-placinte moldovenesti

In Dulciuri la 3 Dec 2018

   Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom. In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se...

Chiroste-aperitiv si desert

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2018

 Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga uleiul, ouale, sarea si se framanta cu apa calduta la temperatura camerei, se face un aluat suficient de tare cat se se intinda usor pe masa de lucru.  Mod de preparare pentru compozitie:   Intr-un vas se pune branza...

Bors de varza cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 2 Dec 2018

  Se portioneaza carnea, costita si se pun la fiert cu apa, se adauga varza tocata fideluta, cepele tocate marunt, morcovul taiat rondele, telina cubulete, gogosarul tocat, sare, ierburi aromate, condimentele de porc; se pune un capac si se fierb la foc potrivit, sa fiarba bine. Cu circa...

Turte cu gem

In Piine la 29 Noi 2018

   Se pune faina de grau intr-un vas.    Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.    Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea; se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final...

Casuta cu povesti din turta dulce

In la 29 Noi 2018

Se pun intr-o craticioara margarina, zaharul si se topesc la foc mic sau bain marie, se adauga miere de albine, esenta si ouale si se omogenizeaza compozitia.    Se pune intr-un vas faina de grau, scortisoara, turmericul, bicarbonatul de sodiu, sarea, nucsoara macinata si se...

Rata umpluta cu mere, gutui, dovleac si cartofi la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 10 Oct 2018

Se foloseste o rata intreaga, se scot din ea toate maruntaile.   Se taie marul, dovleacul, gutuia si cartoful cubulete, se pun intr-un vas. Se adauga ierburile aromate, sarea si boiaua de ardei, se amesteca, se umple rata, se adauga restul de legume si fructe peste rata si pe langa rata,...

Desert placinta cu aroma de toamna la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 3 Oct 2018

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.   Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se adauga si uleiul, se pune totul intr-un vas mai mare, acolo va fi toata compozitia la final, se...

Taci si inghite

In Mancaruri cu carne la 1 Oct 2018

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca...

Sarmale cu crupe-reteta de post

In Mancaruri de post la 25 Sep 2018

  Se spala crupele in mai multe ape, pana se duce toata hoaspa (invelisul de la bobul de porumb).    Se adauga orezul brun, buretii,  ceapa,morcovii, dati prin masina de carne, se adauga uleiul de masline, sare, piper macinat, pasta de tomate, se omogenizeaza si se invelesc...

Sarmalute cu praz in dovleac

In Mancaruri cu carne la 19 Sep 2018

Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.    Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu...

Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2018

  Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, sunca Praga data prin razatoarea mare, 100 gr.pesmet si se omogenizeaza bine compozitia. Se ia...

Aperitive Oua in cuib

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2018

Se ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou deasupra si se presara putina sare si chilli, apoi se da tava de briose la cuptor la foc iute pentru...

Ciulama cu pui de tara si hribi

In Mancaruri cu carne la 30 Aug 2018

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa.    Se portioneaza puiul si se pune la...

Afisate 1 - 30 din 84 retete    
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Postari recente

publicat la 11.05.2021

Desert pasca cu branza fara aluat

publicat la 05.05.2021

Parizer de casa

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Retete preferate
Tort cremes

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 69

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro