Sarbusca cu zer de oaie

de abetina in Supe/Ciorbe, 15 Iul 2020 | 535 vizualizari

 

Reteta de vara

 

INGREDIENTE

  • 2 l zer de oaie
  • 1 kg.cartofi
  • 1 dovlecel, circa 200 gr
  • 1 sfecla rosie
  • 2 cepe
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 1/4 bucata telina
  • 2 gogonele
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • 6 oua
  • 1 legatura leustean.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarbusca cu zer de oaie:

Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala, la fel ca laptele dulce.


Se opreste focul, se sparg ouale si se dau drumul in oala; daca vreti, puteti trece cu furculita prin oala sa se sparga ouale, la ai mei le plac ouale sa fie intregi, asa ca le dau drumul in oala si nu mai amestec. Se adauga leustean tocat si puteti sa va bucurati de o sarbusca sau un bors de vara foarte sanatos. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

TIPS-URI

1

Puteti face sarbusca din chisleac, iaurt, zer de vaca dar este mai slab ca consistenta, puneti putina smantana.

2

Puteti sa bateti ouale ca pentru omleta si sa le adaugati in sarbusca si asa va iesi o sarbusca cu zdrente. Aveti multe posibilitati de a gati o sarbusca sau nacreala, acu depinde de zona in care locuiti, fiecare zona cu numele sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca cu zer de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

15.07.2020, 19:39

Arata bine!

abetina 1

16.07.2020, 12:54

multumesc de aprecieri,fiti binecuvantati!

Panacris 1

16.07.2020, 20:52

Pffff! Mai greu cu zer-ul oaie/vacă, dar cred că o să probez cu iaurt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec