Desert poale-n brau-placinte moldovenesti

de abetina in Dulciuri, 3 Dec 2018 | 2450 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina de grau
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 500 ml. chisleac (iaurt)
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr.unt
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr.branza dulce de vaci
  • 500 gr. urda de capra
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere de albine
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau-placinte moldovenesti:


   Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom.

In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se framanta un aluat, nu prea tare nu prea moale, asa cat sa se poata intinde pe masa de lucru cu ajutorul fainii, se adauga mai spre final cate o lingura de ulei si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas, se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.
  Mod de pregatire pentru umplutura:
  Se pune branza cu urda intr-un vas,peste ea se pune zahar,zahar vanilat,ouale si se omogenizeaza bine compozitia.
  Mod de pregatire pentru poale-n brau:
   Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare bucata de face cate o foaie rotunda pe masa de lucru,se ia amestec de branza cu urda cu lingura cea mare si se intinde peste foaie,se ruleaza foaia,se rasuceste in forma de melc si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt,la fel se procedeaza cu celelalte bucati de aluat.La final se bate un ou cu putina miere de albine sau cu zahar si se ung placintele dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora.Cand sunt rumene se scot ,se ung cu putina miere si se stropesc din belsug cu zahar vanilat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau-placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos caramel