Galuste cu prune

de Catalinaflorea in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 2845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 prune coapte(capsuni,caise)
  • 500 grame faina alba
  • 450 ml apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 150 g pesmet fin
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se framanta bine cu mana.

Cand terminati de framantat,formati din aluat gomboti de dimensiunea dorita,intindeti apoi cu mana sau cu sucitorul,adaugati pruna inauntru si impachetati.Cand terminati de format toate galustele le puneti la fiert in apa clocotita,pana cand se ridica la suprafata.Int-o tigaie puneti untul la topit,adaugati zaharul,scortisoara si apoi pesmetul.Cand galustele sunt fierte se scot cu o spatula si se tavalesc in pesmet.(galustele trebuie sa fie calde si umede altfel nu se acopera bine).Noi le-am mancat cu inghetata,sunt si mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune