Galuste cu prune

de Catalinaflorea in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 prune coapte(capsuni,caise)
  • 500 grame faina alba
  • 450 ml apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 150 g pesmet fin
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie.


Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se framanta bine cu mana.


Cand terminati de framantat,formati din aluat gomboti de dimensiunea dorita,intindeti apoi cu mana sau cu sucitorul,adaugati pruna inauntru si impachetati.Cand terminati de format toate galustele le puneti la fiert in apa clocotita,pana cand se ridica la suprafata.Int-o tigaie puneti untul la topit,adaugati zaharul,scortisoara si apoi pesmetul.Cand galustele sunt fierte se scot cu o spatula si se tavalesc in pesmet.(galustele trebuie sa fie calde si umede altfel nu se acopera bine).Noi le-am mancat cu inghetata,sunt si mai bune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

27.03.2015, 14:53

Tare bune mai sunt!

Teo 1

27.03.2015, 20:34

Tare bune!

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune