Galuste cu prune

de Catalinaflorea in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 2788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 prune coapte(capsuni,caise)
  • 500 grame faina alba
  • 450 ml apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 150 g pesmet fin
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se framanta bine cu mana.

Cand terminati de framantat,formati din aluat gomboti de dimensiunea dorita,intindeti apoi cu mana sau cu sucitorul,adaugati pruna inauntru si impachetati.Cand terminati de format toate galustele le puneti la fiert in apa clocotita,pana cand se ridica la suprafata.Int-o tigaie puneti untul la topit,adaugati zaharul,scortisoara si apoi pesmetul.Cand galustele sunt fierte se scot cu o spatula si se tavalesc in pesmet.(galustele trebuie sa fie calde si umede altfel nu se acopera bine).Noi le-am mancat cu inghetata,sunt si mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu prune si gris