Cozonac fara framantare

de Rocsi in Dulciuri, 10 Dec 2015 | 4852 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la multi bucatarasi si cum nu sunt cea mai buna prietena cu framantatul, am zis sa incerc si aceasta varianta. Sincer, mi-a placut mult de tot, cozonacul iese pufos si super delicios. Este numai buna reteta asta, pentru ca se apropie sarbatorile si multe gospodine fac cozonac.
"Pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1 kg faina
    • 3 oua
    • 2 galbenusuri
    • 250 gr zahar
    • 14 gr drojdie uscata
    • 110 gr unt
    • 330 ml lapte
    • un praf de sare
    • coaja rasa de la o lamaie
    Umplutura:
    • 350 gr nuca macinata
    • 4-5 linguri cacao
    • 150 gr zahar
    • 2 albusuri
    • 5-6 linguri lapte fierbinte
    • 2 lingurite esenta rom
    • 1 ou pentru uns
    • zahar pentru pudrat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina.

Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent.

Adaugam ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, amestecam cu o lingura.

Punem praful de sare, untul topit, laptele caldut si amestecam cu mana pana sunt incorporate ingredientele.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:

Muca macinata o amestecam cu laptele fierbinte, cacaoa, zaharul si esenta de rom.

Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in nuca, cu ajutorul unei palete.


Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in patru.

Luam doua bucati, intindem doua foi dreptunghiulare, potrivit de subtiri, punem pe fiecare umplutura si o intindem

Rulam ambele bucati, apoi le impletim. Cozonacul obtinut, il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu celalalt cozonac.

Ii lasam sa creasca cam 20 de minute, apoi batem oul spuma si un un pensonas ungem cozonacii.


Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumnesc frumos. Cam 40-45 de minute dureaza.

Cand sunt gata, ii scoatem si ii ungem cu un sirop pregatit din apa, miere si putin ulei.


Ii acoperim fierbinti cu un prosop cat mai gros si ii lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si se servesc.

Noi am rupt din ei cat erau fierbinti, ca nu am avut rabdare sa se raceasca :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Rocsi 1

20.12.2015, 20:52

Multumesc Luana

CozonaculDolofan 1

15.04.2017, 10:47

Felicitari!

Rocsi 1

16.04.2017, 15:29

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare