Cozonac fara framantare

de Bucataras in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 3038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Faina de cozonac, (12% proteine) – 500 g
  • Lapte batut – 150 ml
  • Lapte – 150 ml
  • Unt 82% nesarat – 50 g
  • Ulei de floarea soarelui – 50 ml
  • Drojdie proaspata – 50 g
  • Zahar tos – 120 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Esenta de rom – 1 lingurita
  • Coaja rasa de portocala – 1 lingurita
  • Galbenusuri de ou – 3 buc
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • Miez de nuca macinat – 3 linguri
  • Stafide aurii – 3 linguri
  • Crema de ciocolata – 4 linguri
  • Extra faina pentru intins aluatul: 50-100 g
  • Extra un galbenus de ou pentru uns
  • Extra zahar pentru presarat – 1/2 lingura
  • Mac pentru presarat – 1/2 lingura
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Cerne faina intr-un castron.


Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si amesteca bine pana se dizolva. Las-o cam 10 -15 minute sa se activeze. Ea va deveni spumoasa.


Amesteca uleiul cu untul si pune-le intr-o craticioara pe foc pana se topeste untul. lasa-l apoi sa se raceasca la temperatura camerei.


Bate galbenusurile cu un praf de sare, adauga zaharul, extractul de vanilie si esenta de rom, si bineinteles, coaja de portocala.


Toarna drojdia activata cu laptele peste faina si amesteca cu o lingura de lemn. Adauga apoi galbenusurile, putin cate putin si amesteca bine pana se incorporeaza.


Unge compozitia cu putin ulei, acopera castronul cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald si ferit de curent cam o ora si jumatate.


Dupa ce a crescut, muta castronul in frigider pentru 12-14 ore, pentru ca aluatul sa se matureze.


Pudreaza apoi masa cu faina si imparte aluatul in doua. Intinde cate o foaie de aluat si unge-o cu crema de ciocolata, presara nuca maruntita si stafide si ruleaza.


Impleteste apoi cele doua rulouri si pune cozonacul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Acopera-l cu un prosop si lasa-l 20 de minute sa mai creasca.


Unge cozonacul cu galbenus de ou si presara deasupra zahar.


Coace cozonacul in cuptorul preincalzit la 165- 170 grade pentru 45 de minute.


Lasa cozonacul sa se raceasca de tot inainte sa il tai felii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

-Marius- 1

22.12.2016, 06:46

kytz 1

22.12.2016, 08:23

O reteta foarte buna!

Panacris 1

22.12.2016, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher