Reteta de preparate traditionale

de abetina in Porc, 21 Feb 2024 | 687 vizualizari

 

Fiinda este o luna in carne este vedeta,m-am gandit ca ceva preparate traditionale vor vor dechide apetitul si am pus afumatoarea la treaba.
Am pregatit carnati de casa, gusa de porc, fleicuta si ceva spata de porc afumata.
Pentru Reteta de preparate traditionale sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne porc, slanina, spata porc, boia, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de preparate traditionale:
  • 40 kg carne, macra de porc;
  • 4 kg slanina de porc;
  • 300 gr sare;
  • 200 gr boia de ardei dulce;
  • 100 piper macinat;
  • 1 kg usturoi.
  • Ingrediente pentru preparatele traditionale:
  • 2 bucati gusa de porc;
  • 4 bucati fleica de porc;
  • 6 bucati spata porc;
  • 50 gr boia de ardei dulce;
  • 50 gr piper macniat;
  • 50 gr usturoi granulat;
  • 100 gr sare.
Portii: 200
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparate traditionale:

Iata cum se prepara Reteta de preparate traditionale

Mod de preparare pentru carnati:

 -Se toaca carnea si slanina la masina de tocata carne cu sita mare.

 -Se curata usturoiul si se da prin masina de tocat carne prin sita mica.

 -Se amesteca toate ingredientele,se lasa cel putin 24 ore ore sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se umplu carnatii.In timp ce se umplu se inteapa membrana cu un ac mare.Apoi se lasa timp de o zi,la rece si abia dupa aceea se baga la afumat.

Mod de pregatire pentru preparatele traditionale:

 -Se portionaza gusa,fleica,spata si se pun intr-un vas mare,se adauga sare,piper macinat,boia de ardei dulce si se lasa vreme de o zi chiar doua la loc racoros sa se macereze,dupa care se baga la afumare.

 -Se foloseste lemn de dud,cires,visin.

 -Se face primul foc sa se incalzeasca afumatoarea si abia dupa aceea se baga carnea,se afuma cu foc cald.Cand sunt patrunse se continua afumare cu foc rece.Prima data se scot carnatii care se fac mai repede,apoi se mai da un foc doua pentru preparate.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 Dupa ce se termina operatiunea afumat,se lasa preparatele in afumatoare la rece sau se portioneaza cand sunt reci,se videaza si se pun la congelator,asa avem o vreme mancare gata.

Vezi si reteta de Friptura crud-afumata la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparate traditionale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (4)

Caty 1

21.02.2024, 18:29

Super!👍👍👍🤩😍

Rocsi 1

21.02.2024, 20:22

Cat de bine arata toate!

abetina 1

23.02.2024, 11:17

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti acri si carne de porc