Pachetele cu vinete si carne

de anomisana in Porc, 29 Aug 2012 | 1292 vizualizari

 

Un pic de vinete, un pic de carne tocata si un pic de sos de rosii, toate preferate ale pofticiosului sef si doar o singura reteta.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai marisoare
  • 1-2 cepe (cat va place)
  • 1 ardei rosu
  • 400 g carne tocata
  • 2-3 linguri orez
  • niscai verdeturi (de care eu am cam uitat)
  • 2-3 rosii carnoase
  • 1 cutie suc de rosii
  • smantana (sa nu-mi dezmint porecla)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu vinete si carne:

Vinetele spalate si uscate le-am taiat felii si le-am presarat cu sare, apoi le-am lasat la odihnit vreo 2 ore. Am uscat feliile de vinete cu servete de hartie, apoi le-am prajit intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Le-am scos pe servete de hartie sa se absoarba surplusul de grasime.


Ceapa am tocat-o nu prea marunt, ardeiul la fel, apoi le-am calit doar putin. Am adaugat carnea si am lasat amestecul pe foc pana s-a patruns putin carnea si a capatat aspect de firimituri. Am adaugat orezul si vreo 100 ml apa si am lasat sa se inabuse pana a fost orezul fiert si a scazut bine sosul format.


Am pus cate doua felii de vinete in cruce, am pus cate o lingura de ametec cu carne, am impachetat, am pus capac o felie de rosie si am prins cu o scobitoare.


Am pus pachetelele intr-o forma de sticla termorezistenta, am adaugat sucul de rosii amestecat cu carnea ramasa si am dat la cuptor vreo 30 de minute.


Am servit cu smantana...cat de multa, ca asa imi place mie.


 

TIPS-URI

1

Timpul pentru cuptor difera in functie de arazul pe care il aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

T I M E A 1

29.08.2012, 21:27

o reteta tare interesanta si buna

Rocsi 1

29.08.2012, 21:31

Faine

Lau 1

30.08.2012, 13:51

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne tocata