Pachetele cu vinete si carne

de anomisana in Porc, 29 Aug 2012 | 1462 vizualizari

 

Un pic de vinete, un pic de carne tocata si un pic de sos de rosii, toate preferate ale pofticiosului sef si doar o singura reteta.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai marisoare
  • 1-2 cepe (cat va place)
  • 1 ardei rosu
  • 400 g carne tocata
  • 2-3 linguri orez
  • niscai verdeturi (de care eu am cam uitat)
  • 2-3 rosii carnoase
  • 1 cutie suc de rosii
  • smantana (sa nu-mi dezmint porecla)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu vinete si carne:

Vinetele spalate si uscate le-am taiat felii si le-am presarat cu sare, apoi le-am lasat la odihnit vreo 2 ore. Am uscat feliile de vinete cu servete de hartie, apoi le-am prajit intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Le-am scos pe servete de hartie sa se absoarba surplusul de grasime.


Ceapa am tocat-o nu prea marunt, ardeiul la fel, apoi le-am calit doar putin. Am adaugat carnea si am lasat amestecul pe foc pana s-a patruns putin carnea si a capatat aspect de firimituri. Am adaugat orezul si vreo 100 ml apa si am lasat sa se inabuse pana a fost orezul fiert si a scazut bine sosul format.


Am pus cate doua felii de vinete in cruce, am pus cate o lingura de ametec cu carne, am impachetat, am pus capac o felie de rosie si am prins cu o scobitoare.


Am pus pachetelele intr-o forma de sticla termorezistenta, am adaugat sucul de rosii amestecat cu carnea ramasa si am dat la cuptor vreo 30 de minute.


Am servit cu smantana...cat de multa, ca asa imi place mie.


 

TIPS-URI

1

Timpul pentru cuptor difera in functie de arazul pe care il aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

T I M E A 1

29.08.2012, 21:27

o reteta tare interesanta si buna

Rocsi 1

29.08.2012, 21:31

Faine

Lau 1

30.08.2012, 13:51

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de curcan