Cartofi noi in unt

de abetina in Mancaruri de legume, 16 Iul 2020 | 1975 vizualizari

 

reteta de vara

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi, micuti
  • 200 gr unt
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi in unt:

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca usor sa capete toti gust de unt dupa care se adauga in jur de 200 ml.apa,sare,se pune capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 20-25 minute sau pana se evapora apa. Din cand in cand se mai intorc cartofii cu o spatula. Cand intra furculita in ei este semn ca sunt facuti. Pentru cei care doresc pot lasa sa se rumeneasca dar sunt gustosi si asa fara sa fie rumeni.
Se presasra marar verde, tocat marunt si se pot servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi in unt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar