Turte cu gem

de abetina in Piine, 29 Noi 2018 | 7344 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina de grau
  • 1 l apa
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 borcan gem de gutui, 800 gr
  • 1 borcan gem de dovleac, 800 gr
  • Pentru prajit:
  • 400 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu gem:

   Se pune faina de grau intr-un vas.
   Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
   Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea; se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare, nu prea moale; se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
   Se rupe cate o bucatica de aluat, se intinde pe masa de lucru, se pune gem pe mijloc, se aduna marginile, se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul, se coc pe tabla incalzita sau se prajesc in ulei incins.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turte "albe si negre" la tigaie