Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv tarta de primavara

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2018

   Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor...

Aperitiv bulz de casa

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2018

  Se fierb ouăle 3 minute. Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci. Se prepară o mămăligă mică din apă, mălai şi un praf de sare, însă nici prea moale,...

Aperitive saleuri de casa

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2017

    Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine...

Aperitive festive

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2017

  Speli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă. Castraveţii îi tai în bucăţi mai mari şi îi sculptezi cu un cuţit. Pe aceştia...

Aperitiv omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2017

  Se coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai usor. Se lasa la racit. Se curata si se taie fasii. Incercati pe cat posibil sa nu-i spalati sub...

Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai mare, carnea de porc, cartofii, morcovul si verdeata, date toate prin masina de tocat. Se...

Aperitiv biscuiti asortati de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

  Intr-un vas, se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o puteti da pe razatoare). Se adauga oul, smantana si borsul. Se amesteca bine, adaugand faina treptat, apoi se transfera...

Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2017

  Intr-un castron mai mare, se amesteca faina cu drojdia proaspata, se adauga 50 g unt sau margarina (cu un procent ridicat de grasime sau chiar untura) bucatele, faramitandu-l cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar bun...

Aperitiv oua coapte cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2017

  Se ung cu unt formele de ceramica. Se taie afumatura de casa in felii subtiri, eu am considerat cate 4 de fiecare (eu atat am mai avut, insa puteti pune mai mult daca doriti). Se asaza cu grija feliile de afumatura in fiecare forma, se adauga cate un ou, se sareaza dupa gust si se...

Aperitiv rulada cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2017

  Intr-un castron, se amesteca bine branza data prin razatoare, crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place) cu frunzele de ceapa verde, tocate marunt (pastrati insa cateva si pentru decor) si un varf de lingurita de sare. Se bate oul...

Inimi de foietaj cu carne si susan

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2017

Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.  Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul, morcovul ras si verdeturi tocate marunt....

Mini tarte cu carne

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2017

  Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Aluatul se lasa o jumatate de ora la...

Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2016

Intr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand si framantand bine, pana obtinem un aluat pufos si bun de intins....

Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2016

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit....

Bruschete de toamna

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2016

Intr-un castronel se bat 2 oua, se rade putina branza, se adauga smantana si putina sare si se amesteca. Se taie o bagheta in 4, apoi fiecare parte se taie pe jumatate. Am pregatit 8 bruschete. Pe fiecare se pune din amestecul de branza, se orneaza cu masline, cate o felie de rosie si una de...

Tarte cu branza si Tarte cu dulceata

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2016

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza...

Placinta cu carne si aluat de casa

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2016

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la...

Figuri geometrice cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2016

Intr-un castron se amesteca bine ceapa tocata foarte marunt (sau data la blender) cu untul, branza rasa si putina sare. Se pun mirodeniile preferate pe farfurioare, apoi cu mainile uscate si curate se formeaza cuburi, sfere si orice forme mai doriti din branza, care se rostogolesc prin...

Scufite cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2016

Intr-un castron se amesteca bine crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce doriti) cu ceapa tocata foarte marunt, dand frunzele deoparte. Se potriveste de sare, fiecare dupa gustul sau. Separat, frunzele de ceapa verde se toaca impreuna cu mararul...

Drob taranesc

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2016

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare, pentru aprox 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie. Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Adaugati pilaf mai mult sau mai putin, in functie de gust. Acum putem...

Oua cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2016

Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.  Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o...

Cosulete de primavara cu branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2016

Se preincalzeste cuptorul.   Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc...

Afisate 31 - 52 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]