Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi

de ancutsa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 419 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas amestec de carne tocata de la chiftelute, am pregatit si niste pateute cu carne, verdeata, usturoi si aluat foietaj.
"Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • 500 g carne de porc tocata
  • 1 morcov ras
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • sare
  • piper 
  • cimbru
  • Verdeata:
  • frunze de ceapa verde
  • frunze de usturoi verde 
  • patrunjel
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi:


Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.


Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai mare, carnea de porc, cartofii, morcovul si verdeata, date toate prin masina de tocat. Se condimenteaza dupa gust.


Se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se adauga un ou si se amesteca.


Se desface primul aluat si se taie in dreptunghiuri maricele. Se adauga pe jumatatea fiecaruia putina carne, cealalta jumatate se cresteaza, apoi se ung marginile cu putin ou batut si se impatureste. Imi plac mult retetele cu aluat foietaj si imi place sa experimentez diverse modele. De data aceasta, le-am crestat cu un cutit.


Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, un pic mai rasfirate pentru ca se vor umfla, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc.


Se pregateste la fel si celalalt aluat.


Se obtin 2 tavi.


Timp total: aprox 1h 40min


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/pernute-din-foietaj-cu-carne-verdeata.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

18.05.2017, 17:24

ancutsa 1

19.05.2017, 16:38

Daniela,

kytz 1

20.05.2017, 07:31

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute