Oua cu maioneza

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2016 | 763 vizualizari

 

Aperitivul meu preferat pentru onomastici sau Sarbatori :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari fierte + 1 ou crud;
  • 2 lingurite de mustar;
  • maioneza;
  • sare, piper;
  • putin ulei;
  • zeama de lamaie;
  • cateva fire de patrunjel si marar;
  • masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu maioneza:

Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.


Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.



Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.


Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.



Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, zeama de lamaie si il subtiem cu putin apa. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu marar si patrunjel si masline.




Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/oua-cu-maioneza.html



 

TIPS-URI

1

Pentru un gust desavarsit, optati pentru cateva fire de marar si patrunjel, sunt si decorative, dar si gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

11.07.2016, 19:33

Sunt tare bune!

Bya Ralu 1

11.07.2016, 20:44

bune

miki_a 1

12.07.2016, 08:11

Aperitivul nostru preferat (mai ales iarna)! Acum mergem pe umpluturi mai usoare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati