Tarte cu branza si Tarte cu dulceata

de ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 505 vizualizari

 

Am pregatit tarte cu aluat de casa, pe care le-am umplut astfel: o parte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza si decorate ca niste cosulete de toamna cu legume.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 1 ceasca lapte cald (150ml);
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • 150 g branza rasa;
  • 1 lingurita smantana;
  • 1 ceapa rosie;
  • Sare dupa gust;
  • castraveti, rosii, ardei gras.
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu branza si Tarte cu dulceata:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt.


Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.


Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.


Se lasa tartele la racit.


O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete de toamna


Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive.


Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata.


Timp total: 1h 30 min


Portii: eu am obtinut 26 de tarte si au fost suficiente pentru onomastica.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu branza si Tarte cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (20)

ancutsa 1

13.09.2016, 19:34

Multumesc frumos, Mirela!

dantes 1

17.09.2016, 11:19

Delicioase!

ancutsa 1

18.09.2016, 10:37

Multumesc, domnul Dante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32