Tarte cu rubarba si prune

de Oana in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 1430 vizualizari

 

Dulce-acrisoara si buuuna! 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • unt topit- 125 grame
  • lapte- 2 linguri
  • zahar pudra- 3 linguri
  • faina- 250 gr
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou
  • un praf de sare

Umplutura:

  • rubarba- 400 gr
  • prune- 400 gr
  • zahar- 4 linguri
  • unt- 50 gr
  • scortisoara- o lingurita
  • ienibahar macinat- un varf de lingurita
  • cardamon macinat- un varf de lingurita
  • amidon- 1 lingura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu rubarba si prune:



  • Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti o compozitie omogena




  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura




  • Puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor




  • Adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor




  • Opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele




  • Tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil




  • Impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma




  • Impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute




  • Lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar




  • Puteti servi tartele cu frisca si ciocolata



 

TIPS-URI

1

Eu am folosit rubarba congelata, dar puteti folosi si proaspata, cand se gaseste la piata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu rubarba si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

25.04.2015, 16:04

ce super sunt

dantes 1

26.04.2015, 06:55

Delicioase!

Panacris 1

27.06.2015, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem delicios de prune