Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

de katty in Dulciuri, 21 Iun 2020 | 2480 vizualizari

 

Imi sta gandul la aceasta tarta de ceva vreme, dar asteptam sa se incalzeasca afara sa o pot savura cu o cupa de inghetata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 125 gr unt 82% grasime
    • 250 gr faina
    • 1 lingura cacao
    • un praf de sare
    • 70 gr zahar pudra
    • 1 ou
    Crema:
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • un praf de sare
    • 130 gr ciocolata neagra
    • 50 gr unt
    • 20 gr praf de budinca de ciocolata cu rom
    • 3 linguri dulceata de visine
    • 250 gr visine proaspete
    • zahar pudra pentru ornat
    • inghetata de vanilie pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de ciocolata si visine:

Pregatim blatul.

Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea timpului il intindem cu sucitorul in forma rotunda, cu care acoperim fundul si peretii unei forme de tarte cu pereti mai inalti. Intepam cu furculita blatul din loc in loc. Deasupra asezam o hartie de copt si asezam ceva ce ne prisoseste prin casa (faina, paste, fasole, etc).

Dam tarta la cuptor pentru 10-12 minute, apoi o scoatem si scoatem hartia de copt cu atentie, cu tot ce se gaseste in ea. Astfel peretii tartei nu se vor lasa la copt.

Intre timp punem intr-un castron ciocolata si untul intr-un castron pe care il asezam la bain-marie. Cand acestea s-au topit, le dam jos, le amestecam si le lasam sa se racoreasca la temperatura camerei.

Separam ouale. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, praful de budinca, ciocolata racorita si omogenizam.

Blatul de tarta pe care l-am scos din cuptor il ungem cu dulceata de visine. Turnam crema de ciocolata, apoi presaram visinele.

Dam tarta la cuptor la 160 de grade C, pana se rumeneste  usor deasupra .Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Servim tarta cu o cupa de inghetata.

TIPS-URI

1

puteti pregati aluatul de tarta cu o seara inainte si sa il pastrati la frigider

2

puteti folosi visine congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia