Aperitiv biscuiti asortati de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 408 vizualizari

 

Zilele trecute am pregatit biscuiti-triunghiuri cu susan rumenit si cascaval, dar si altii cu dulceata de visine sau zmeura, numai buni de luat la picnic, la pachet sau de rontait pe drum in excursii.
"Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri bors
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decorat:
  • 1 ou pentru uns
  • susan rumenit si cascaval ras
  • dulceata de visine si de zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti asortati de casa:


Intr-un vas, se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o puteti da pe razatoare). Se adauga oul, smantana si borsul. Se amesteca bine, adaugand faina treptat, apoi se transfera aluatul pe masa presarata cu faina si se framanta bine, pana se obtine un aluat bun de intins. Se intinde aluatul, se impatureste, iar se intinde, se impatureste si se da la frigider o jumatate de ora.


Dupa acest timp, aluatul se imparte in bucati mai mici, se lucreaza cu fiecare pe rand, restul pastrandu-se la frigider. Se intinde prima bucata de aluat, in foaie mai grosuta, ca sa fie mai frageda, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se unge cu ou aluatul, se presara cascaval ras si susan rumenit, apoi se taie biscuitii in forma de triunghiuri. Se lucreaza repede, pentru ca se inmoaie destul de repede si devine lipicios. Este destul de fraged, veti vedea ca se separa si se strang fasiile de aluat atunci cand le taiati.


Se coc biscuitii la foc potrivit, aprox 15 minute fiecare tava, sau pana se rumenesc.


Eu am facut biscuiti cu susan si cascaval si i-am taiat in triunghiuri, iar pe ceilalti i-am facut cu dulceata de visine sau zmeura.


Am obtinut 4 tavi cu biscuiti.


Timp total: 1h 40 min


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/biscuiti-asortati.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti asortati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

19.05.2017, 10:16

Deliciosi!

Ancutsa 1

19.05.2017, 10:41

Multumesc mult, Oana!

kytz 1

20.05.2017, 07:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Ou ochi in paine