Placinta cu carne si aluat de casa

de ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 459 vizualizari

 

Ador placinta cu carna si aluat de casa alaturi de o salata de legume. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt;
  • 2 linguri generoase de iaurt;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou;
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);
  • pentru umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 ou;
  • Sare, piper dupa gust;
  • Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si aluat de casa:

Mai intai pregatim aluatul:


Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.


Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.


Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.


Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.


Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/placinta-de-primavara-cu-carne-si-aluat_17.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ancutsa 1

13.09.2016, 19:40

Daniela, multumesc!

ancutsa 1

13.09.2016, 19:42

Rocsi, ma bucur ca ti-a placut! E tare buna cu muraturi sau salata!

ancutsa 1

13.09.2016, 19:42

Multumesc frumos, Merisor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08