Placinta cu carne tocata

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2016 | 5505 vizualizari

 

    Placinta cu carne este o alegere foarte buna pentru aperitiv, pachetelul de la birou sau pentru cina.
   Sunt mai multe feluri in care poate fi pregatitia: tarta, sul, minipateuri sau 2 foi suprapuse cu umplutra la mijloc.
   Eu am ales ultima varianta si a fost buna si s-a taiat perfect.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat de placinta (un pachet mare sau 2 pachete mici)
  • 800 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 50 g parmezan
  • 1 conserva mica cu ciuperci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper, boia dulce si cimbur
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata:

    Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.

   Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea toata si adaugati apoi ciuprcile. Carnea impreuna cu ciupercile se gatesc la foc mic pana ce se evapora toata zeama lasata de carne si ciuperci. Apoi se adauga oul batut bine si o lingura de pesmet.

   Se potriveste de sare si piper si se adauga condimentele si patrunjelul tocat marunt.

   Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jos o jumatate din cantitatea de aluat de placinta, acoperind si marginile tavii. Se presare celelalt trei linguri de pesmet si se adauga toata cantitatea de carne. Deasupra se presara cele 50 de grame de parmezan ras .

   Cealalta jumatate de foie se aseaza deasupra, ca un capac, imbinand foarte bine marginile dintre cele doua foi. Crestati placinta deasupra, pe toata suprafata si ungeti-o cu o lingura de ulei de masline.

   Placinta se coace la cuptorul preincins la 200 grade timp de 30 minute. Placinta trebuie sa devina aurie la suprafata si sa se dezlipeasca de pe peretii tavii.

  Se lasa la racit acoperita cu un servet si se portioneaza cand este rece!

   Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti inlocui carnea de porc cu amestec sau cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

20.06.2016, 19:11

ce prezentare frumoasa
felicitari,foarte frumos ai evoluat

AndrutzaP 1

21.06.2016, 09:11

Multumesc mult Dia. Incerc sa invat cat mai multe de la voi

VanessaAli 1

16.07.2016, 14:51

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza