5 secrete pentru briose delicioase si colorate

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 12 Iun 2020, 16:25

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Ușor de făcut și delicioase, brioșele reprezintă desertul perfect pentru orice ocazie. Fie că îți vin prieteni în vizită, vrei să-i faci o surpriză cuiva drag sau se anunță o petrecere cu pretenții, cu brioșele vei avea succes în orice situație și vei câștiga și timp pentru tine.

 Deja știi că sunt ușor de făcut, iar rețetele sunt nenumărate, dar ce trebuie să faci ca ele să arate foarte bine și să faci impresie chiar și în situații speciale?

 Noi îți împărtășim cele cinci secrete ale noastre pentru brioșe perfecte.

  1.  Asigură-te că ai ustensilele potrivite

 

Înainte de a te apuca efectiv de treabă, pregătește-ți ustensilele necesare. Ai nevoie doar de câteva, iar noi îți vom spune la ce anume să fii atentă pentru a-ți asigura succesul.

 În primul rând, îți trebuie un cântar de bucătărie, pentru că respectarea strictă a rețetei este esențială, apoi ai nevoie de un termometru cu care să măsori temperatura de coacere și un ceas, să le ții la cuptor exact cât trebuie, niciun minut în plus sau un minus - doar așa te vei asigura că aluatul va rămâne pufos și delicat.

 Apoi ai nevoie de formele potrivite, pentru că vrei ca brioșele tale să arate precum cele din reviste. Poți să folosești hârtiile speciale, dar mai sigur și mai sănătos este să utilizezi formele metalice. Brioșa ta va fi perfect conturată și nu riști să rămână lipită. În plus, formele metalice sunt refolosibile, le vei avea mereu în bucătărie și astfel vei fi pregătită pentru situații neprevăzute.

 

  1. Folosește unt

 

Pentru ca brioșele tale să fie fragede și delicioase este necesar să folosești unt, de preferat cel cu peste 80% grăsime. Dacă vreo prietenă îți dă „un pont” și îți sugerează să înlocuiești untul cu altceva, nu trebuie să o asculți. Doar untul de bună calitate garantează un gust bun și o prăjitură fragedă.

 În cazul în care constați în ultimul moment că ai rămas fără unt, poți să utilizezi ulei. Are aproape aceleași rezultate și este mai ieftin decât untul.

 

  1. Aromele de calitate sunt esențiale

 

Gustul perfect este dat de aromele de bună calitate și, prin urmare, ar trebui să uiți de înlocuitorii chimici. Dacă rețeta ta implică vanilia, atunci folosește semințele de la un baton. În cazul în care ai nevoie lămâie, rade coaja de pe un fruct, iar dacă vrei aromă de ciocolată, folosește ciocolată adevărată și nu o înlocui cu cacao. Cu ciocolată topită textura prăjiturii tale fi fi plăcută, pe când blatul cu cacao va fi mai uscat.

 Nu doar aromele trebuie să fie de calitate, ci și făina, zahărul sau praful de copt - aceasta este recomandarea făcută de cei mai buni cofetari. Dacă ai grijă la ingrediente, ai garanția că brioșele tale vor fi gustoase și fragede.

 

  1. Decorează-le după ce se răcesc

 

Dacă până în acest punct ai respectat tot ce ți-am spus, mai ai foarte puțin până la finalul perfect. După ce ai scos brioșele din cuptor, învelește-le ca să nu se usuce și decorează-le abia după ce s-au răcit. Decorarea cu glazuri poate fi amânată mai aproape de momentul servirii.

 Pentru decorarea brioșelor îți recomandăm două glazuri. Prima este cea făcută cu unt, zahăr pudră și vanilie, iar a doua este una la care adaugi albușuri de ou bătute spumă pe lângă ingredientele folosite la prima variantă. Prima rezistă mai bine pe prăjitură, iar cea de-a doua este mai pufoasă.

 Ca să aplici glazura cât mai frumos, folosește pungile de patiserie cu capete de diverse forme.

 

  1. Rezultate spectaculoase cu coloranți alimentari sau naturali

 

Dacă vrei brioșe cu adevărat speciale, colorează glazura folosita pentru decor. Fie că utilizezi coloranți alimentari sau naturali, rezultatul va fi la fel de spectaculos. Astfel, dacă nu ai la îndemână coloranții speciali, te poți baza pe zmeură sau căpșuni pentru roz și roșu, pe spanac pentru verde sau pe portocală pentru galben. De asemenea, glazura poate fi colorată și cu ciocolată topită.

 

FOTO: Unsplash

 

 

Comentarii (4)

12.06.2020, 17:05

Am notat!

13.06.2020, 09:35

13.06.2020, 11:00

Multumim!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!