Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Postat de Alinutza80 in Alimente pe 14 Oct 2012, 17:45

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Exista 800 de ingrediente si arome ce ajuta la fabricarea tuturor sortimentelor de ciocolata din lume, dar si o drama de care cel mai iubit desert se face vinovat: ingrasa. Totusi, in multe feluri, ciocolata are grija de sanatatea ta.

In ultimul timp, am tot auzit de diverse studii despre cat de buna e ciocolata pentru sanatate si frumusete, parca aparute la fix sa-mi calmeze sentimentul de vinovatie incercat cu fiecare patratica savurata. Asa ca am inceput operatiunea de cercetare a problemei si inventariere a avantajelor si dezavantajelor celui mai daruit cadou de Valentine's Dayciocolata.

Intareste imunitatea si protejeaza dantura

Vorbim aici de ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao. Aceasta pudra aromata contine flavonoizi (vitamina P), niste compusi datorita carora vinul rosu, ceaiul verde si afinele sunt laudate. De ce n-ar fi si ciocolata la fel? Acesti flavonoizi stimuleaza secretia unor enzime care intaresc imunitatea organismului si chiar protejeaza dantura, atat de amenintata de consumul de…dulciuri! Pentru ca zaharul, in general, este inamicul dintilor, nu ciocolata, in particular. Flavonoizii scad presiunea sangelui, reduc colesterolul rau si diminueaza cheagurile de sange mai ceva ca aspirina. Dar toate acestea se intampla daca savurezi maximum doua patratele de ciocolata pe zi.

Laptele strica ciocolata Unii parinti spun: "Macar din ciocolata cu lapte sa-si ia asta micu' portia de calciu pe ziua de azi". Ciocolata impiedica absorbtia calciului din lapte in sange, iar laptele din ciocolata, la randul lui, se pune de-a curmezisul absorbtiei flavonoizilor in organism. Asadar, ciocolata cu lapte nu-i nici o afacere, doar imblanzeste, printr-o cantitate ridicata de zahar, gustul amarui al extractului de cacao. 

Comentarii (2)

14.10.2012, 20:06

o urasc

22.10.2012, 13:22

da...din toate sotimentele asa stiam si eu.ca doar ciocolata neagra este inofensiva sau mai mult ...ajuta.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata cu branza si afine

de oanapl 7

ieri la 17:14

Tort cu zmeura , banane si 50 de Primaveri

pe 01.03 la 13:59

PRAJITURA MIMOZA

pe 29.02 la 10:38

BRIOSE SARATE

pe 29.02 la 10:23

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

pe 28.02 la 20:14

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]