Agrisele

Postat de Bucataras Medi in Fructe pe 1 Noi 2010, 10:17

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza

Am facut zilele trecute o prajiturica(da, mai fac si eu din cand in cand, foarte rar este adevarat, ceva dulce )la care am folosit gem de agrise.Diana, m-a intrebat atunci ce gust are ...............ei ,bine si atunci mi-a venit ideea sa postez aceste articol despre agrise .Pe langa gemul de agrise eu mai folosesc ceaiul si chiar siropul de agrise.Nu am consumat insa niciodata fructul proaspat si asta pentru sa nu am avut ocazia.

 Agrisele sunt binecunoscute pentru puternicul lor efect antioxidant si beneficiile pe care le au asupra sistemului imunitar. Pot fi considerate fructele minune pentru reacapatarea vitalitatii organismului si intineririi sale.

 Agrisele contin o gramada de vitamine necesare organismului tau, intre care vitaminele A, B1, B2, C, acid pantotenic, saruri minerale sau iod. Sunt extrem de bune atunci cand sunt folosite in cure de detoxifiere, de catre persoanele obeze sau hipertensive, dar si impotriva afectiunilor urinare, a artritei sau a reumatismului si gutei. Sa nu crezi ca doar aceste proprietati caracterizeaza agrisele.
Pot trata cu succes afectiunile respiratorii, iar nutrientii continuti ajuta la absorbtia vitaminelor, mineralelor si proteinelor din hrana zilnica.

 Pot fi considerate medicament pentru ficat, avand si importante influente asupra activitatii cardiovasculare, informeaza diethealthclub.com.
O cura cu agrise influenteaza si puterea de concentrare, dar este si regimul perfect pentru femei, cu importante beneficii asupra fertilitatii si protejarii intregului aparat reproducator.
Agrisele contin calciu, fosfor si complexul de vitamine B, iar un suc din agrise cu miere poate fi un bun remediu pentru raceala, tonicul perfect pentru zilele in care esti obosit si lipsit de energie. Pentru ca este si un remediu impotriva afectiunilor oculare, poti cere medicului tau specialist regimul potrivit pe baza de agrise, pentru imbunatatirea vederii.
Este ceaiul perfect pentru diabetici, pentru ca ajuta la normalizarea valorii glicemiei, stimuland secretia de insulina. Favorizeaza formarea globulelor rosii si o cura de agrise se recomanda si pentru intarirea unghiilor si a dintilor sensibili.
Pot fi consumate fie uscate fie proaspete si sunt un ajutor de nadejde pentru tratarea infectiilor urechii sau a ranilor externe. Au si proprietati antiinflamatorii si pot fi considerate un mic secret al tineretii.
Pentru pacientii cu tensiunea sczuta, agrisele pot fi un bun tratament naturist, pentru ca favorizeaza sinteza proteinelor. In sezonul cald, o cura de agrise este ideala pentru detoxifierea organismului si pregatirea lui pentru alimente sarace in proteine, dar bogate in vitamine si minerale.

Comentarii (8)

04.11.2010, 07:51

ionix..............

17.12.2010, 13:41

Si eu am mancat in copilarie, erau bune

24.07.2011, 19:40

Reteteg....................

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia