Anul Nou... Bucatarasesc

Postat de Bucataras Anca in Bucatarasii pe 16 Feb 2016, 13:52

Articol pe placul a 28 bucatarasi
comenteaza

Hop si eu cu impresiile mele de la ultima isprava bucatarasa!

Toata planeta stie ce s-a aniversat pe 5-7 februarie :) Anul Nou... Bucatarasesc si mai exact, daca nu stiti sub ce semn am intrat o data cu acest week-end special, va spun eu: am intrat in anul... bengos :)).

Intr-adevar, nu e un semn ca toate celelalte, nici maimuta, nici sarpe, nici caine, dar e de bun augur. Cei care intra in acest An Nou... Bucatarasesc vor fi tot anul cu zambetul pe buze, cozonacii vor creste, blatul de tort nu se va lasa, condimentele cumparate si puse in mancare vor fi exact ce scrie pe ambalaj, iar intamplarile norocoase din bucatarie si din afara ei vor abunda.

Secretul: cand ai prieteni buni in preajma, nimic rau nu ti se poate intampla.
Asa cum stiti de multe luni de cand ne tot pune la punct pe toti Clementina, o data cu mai putin celebrul An Nou Chinezesc, bucatarasii au serbat propriul lor Revelion in primitoarea vila Benga din Predelut, imediat langa Bran.

Revelionul Bucatarasilor, Bengarevelionul, cum vreti sa ii spuneti, a fost de fapt o intalnire de suflet a bucatarasilor care au putut ajunge la Bran, dar si a celor care au calatorit cu gandul si au fost si ei prezenti de la distanta. Ce s-a intamplat acolo ati cam aflat, asa ca nu despre asta as vrea sa va povestesc.

Consolidata in ani de impartasiri pe site nu numai ale retetelor, dar si a momentelor vesele si triste din fiecare zi, comunitatea Bucataras este una cu adevarat speciala. Toti dintre cei prezenti se cunosteau si "de-adevaratelea" de la multe alte intalniri, care s-au dovedit intotdeauna prea putine.
Poate ca pentru cineva din afara acestei comunitati atat de unite si de frumoase, formata din oameni aparent foarte diferiti, dar caracterizati de fapt de aceleasi trasaturi spirituale, ar fi greu sa intelega de ce 30 de adulti si cativa pitici ar veni de la sute de kilometri, unii dintre ei de la multe sute de kilometri, pentru a se intalni... cu niste "straini". Si chiar e greu de explicat. Trebuie sa simti atmosfera, vibratia de pe site, sa citesti ce impartasesc zilnic bucatarasii, sa intelegi ca nu exista doar oameni prea ocupati, prea grabiti, prea incarcati de problemele proprii, prea depersonalizati, prea desensibilizati si ca in acest spatiu virtual oricand se gaseste un cuvant de incurajare, un gand bun, un semn de omenie si prietenie adevarata. Multe din povestile sau faptele bucatarasilor devin lectii de viata pentru altii si fiecare poate invata de la celalalt, pe rand, cate ceva. Cred asadar ca oricine poate ajunge intamplator pe acest site, dar nu oricine poate ramane intamplator. Trebuie sa simti la fel.

Da, bucatarasii sunt cu adevarat o familie si tocmai de aceea le e atat de drag sa se vada din cand in cand. Si fac eforturi sa strabata distante destul de mari, poate isi lasa neterminate treburi importante, pentru ca asa se intampla in familie :).
Am simtit multa emotie la aceasta ultima intalnire, de la atentia Clementinei de a iesi totul perfect si surprizele pe care le-a pregatit si atat de mult suflet pana la poemele atat de reusite si migalite de Merisor, micile cadouri de suflet, fiecare zambet cald sau fiecare gustarica pregatita cu drag.

Multumim mult Clementinei pentru cadoul pe care ni l-a facut tuturor prin efortul ei de a pune totul cap la cap, stim ca nu a fost usor si apreciem foarte mult. Cleme, chiar poti sa te apuci de organizare de evenimente, te-ai descurca de minune alaturi de toate celelalte activitati ale tale ce mai conteaza inca una, oricum nu ne este foarte clar daca tu mai si dormi :)). M-a impresionat in mod deosebit bucatarasul pictat de tatal tau, este un cadou special, foarte frumos ca obiect in sine, dar si pretios ca semnificatie, il voi pastra cu mare drag pentru a-mi aminti de aceasta intalnire.

M-am bucurat foarte mult sa ma reintalnesc cu bucatarasi pe care ii indragesc si ii admir. Ma consider norocoasa ca am poposit in mijlocul vostru, m-am incarcat cu energie pozitiva si singurul regret este ca nu am putut sa petrecem tot timpul impreuna, desi mi s-a parut miraculos ca viroza atat de putenica mi-a trecut la timp incat sa ma pot ridica din pat si bucura de Revelionul cel... bengos :).

Acolo unde prietenia si bucuria de a impartasi sunt stapane, asa cum este pe Bucataras, salutul din fata cabanei Benga este potrivit in orice moment:

Bucatarasi, bine ati venit!

 

Comentarii (20)

17.02.2016, 15:39

Multumesc, Padre! Chiar vroiam sa iti spun in niciun caz sa nu devii concis , are mult farmec stilul tau si cred ca niste nuante in plus nu strica niciodata, e o placere sa citesti de fiecare data. Daniel a preluat ce ii "soptisem" eu despre exhaustivitatea comentariilor si scrierilor tale in general, dar era doar o trasatura distinctiva, nicicum o dezaprobare. Ne plac mult povestile tale frumoase si folositoare, asa lungi cum sunt, nici nu le-ar sta bine altfel

18.02.2016, 20:53

Ce frumoooos! Cat de plin de emotie!

23.02.2016, 19:44

No, ca deobicei, vin și eu un pic mai târziu dar sunt aici mereu A fost cel mai fain Revelion, în afară de adolescență ))) Super gazde, Cleme și Vali, în mod sepcial Noi, ne-am simțit ca acasăăăăă cred că ați remarcat și voi Cleme, Bucătărașul primit este și va fi, cadoul special și de suflet ( sunt un pic bulversată, de ce nu mi-a venit mie ideea dar se pare că DD a așezat lucrurile cum trebuie Anca, cum spunea Merișor, ești o albinuță, completez eu: cu baterii Duracelll Abia așteptăm o nouă întâlneală dacă se poate mai devreme decât cea din varăăă

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola