Asteptandu-l pe Mesia - by Mutulica

Postat de Ina in Bucataras in oras pe 13 Dec 2011, 20:24

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

      Cunosc istoria adevarata si pot prevedea consecintele unor actiuni . Sa zicem ca eu voi deveni un Caragiale al secolului XXI .

   Caragiale nu a scris pentru bani . Era suficient de bogat si nu-i placea decat sa se bucure de viata din carciumi si de favorurile femeilor . A avut o carciuma , care nu a fost rentabila  pentru ca ar fi trebuit sa-i refuze pe cei mai savurosi dintre clienti .  Momente , schite , povestiri  a fost scrisa din prea plinul furiei lui indreptate catre un popor pe care il iubea , din care considera ca face parte, desi era albanez la origine. Pentru a-l determina sa scrie, prietenii ii spuneau : -"Scrie , poate se desteapta  si poporul nostru!” I-au cumparat un foarte costisitor birou ,   pentru a-l determina sa se aseze la el si sa dea nastere la cat mai multe capodopere .  A continuat sa scrie pentru ca a observat ca ii crestea cota la femei. Cand a imbatranit si treaba cu femeile nu a mai fost de actualitate s-a bagat in politica si a sfarsit prin a pleca , de scarba , din tara . A murit la Berlin de apoplexie , boala de care spera sa se vindece odata plecat din cloaca romaneasca ;  s-a consumat de grija romanilor si a avut moartea pe care a meritat-o .

    Eu nu sunt fustangiu si consider ca un barbat nu trebuie sa alerge dupa femei , pentru ca de fapt ele sunt cele care aleg ,  si mai cred ca este bine sa ai parte de atatea femei cate iti sunt date de la Dumnezeu . Daca fortezi nota  dispare adevarata placere a dragostei .  Deci ... recompensarea cu cat mai multe femei , pica .  

    Hai sa spunem ca voi folosi  site-ul asta  foarte cunoscut ca pe o tribuna pentru a intra in politica . Pentru a castiga alegerile trebuie sa minti cat mai mult .   Ascultati cu atentie  glasul poporului : romanii vor sa li se dea . "-Sa fure conducatorii nostri  , dar sa ne dea si noua . Ceilalti au furat ,  dar ne-au dat si noua !"

   Cei care au furat , dar si au mai dat si la altii , dadeau de fapt din zestrea stransa pe timpul lui Ceausescu . Acum nu a mai ramas mare lucru si ce a ramas nu poate fi impartit cu prostimea ,  pentru ca nu s-ar satura hotii de la conducere .     Eu nu pot sa spun ca dau, dar pot sa spun ca e timpul sa ne schimbam toti romanii atitudinea, altfel vom pieri . Timpul vorbelor a trecut de mult ! E vremea faptelor , sau e timpul sa ne pregatim propria inmormantare .

   L-am vazut la televizor pe Basescu si mi-am amintit de urmatorul  banc : “O femeie vine suparata acasa si incepe sa-i aplice o corectie fizica sotului . Acesta intra sub pat si nevasta-sa striga la el : -Iesi de sub pat ! - Nu vreau !, raspunde sotul . -Iesi ma’ , n-auzi? - Femeie , eu sunt seful in casa asta si am spus ca nu ies !”

   Asa si presedintele nostru ,  care a fost la Bruxelles - unde a stat pe coji de nuca ,  iar acum ne vorbeste cu un aer superior (  de parca i-ar fi pus la respect pe occidentali ),  ca  si cum  ce spunea  el  nu este o lectie predata de altii  , ci propria lui convingere impusa spre beneficiul nostru  , popoarelor occidentale .   Apropo : Cati dintre nenumaratii licentiati in stiinte juridice  au sesizat ca Basescu nu avea mandat de la Parlament ca sa angajeze Romania in  aplicarea masurilor convenite de mai marii U.E.?

    Socrate spunea ca poporul nu vrea sa auda adevarul si il pedepseste pe cel care insista sa i-l spuna .  Eu sunt un om incapatanat,  asa ca vi-l voi spune :   Democratia si U.E sunt o mare minciuna !     Noi , astia  care traim din salariu , nu avem aceleasi drepturi ca Patriciu , Copos sau mai stiu eu ce alt miliardar.  Daca  domniile lor ma calca  pe trecerea de pietoni , va rog , nici macar lui Mutulica   sa nu-i spuneti ca justitia o sa imi spuna ca am fost nevinovat !

   Uniunea Europeana a fost conceputa ca un cuptor cu creuzet unde se va topi identitatea nationala si se va naste un popor alienat asemanator lui homo sovieticus . -Ei si ce ? - vor spune romanii , cosmopoliti in complexul lor de neica nimeni ... Pierdem un nume de cacat , dar devenim europeni , bogati si respectati in lume!    Bai, fratilor, treziti-va macar in ceasul al douasprezece-lea! Nu vine nimeni sa dea , ci doar sa ia ! Ce dracu ma, in doua mii de ani nu am invatat nimic , sau  a inceput sa ne placa ? Vreti sa  aveti un viitor , voi si copiii vostri ? - Atunci trebuie sa iesim din aceasta minciuna in care traim!

   -Si pe urma ce vom face ? - vor spune romanii , invatati de mici la scoala  , sa nu gandeasca .      Va spun tot eu , c-asa-mi place mie sa fac pe desteptul si sa spun prostii : vom avea mai multi ani de saracie , ne vom uita cu jind la prea multele masini personale pe care le-am cumparat fara sa ni le permitem de fapt , sau fara a avea o nevoie stringenta de ele . Va trebui sa ne uitam apucaturile milenare si sa ne apucam serios de treaba . Un numar de ani , nu stiu cati  , pentru ca eu scriu de la un calculator aflat intr-un targ prapadit din Baragan si nu am toate datele disponibile si nici Mama Omida nu sunt , va trebui sa muncim fara salariu , doar pentru o ratie de alimente si haine  , iar intretinerea casei , rationalizata , sa fie suportata de stat . Cu banii stransi vom incepe intai sa refacem agricultura si dupa ce vom avea ce manca ,  vom putea sa ne gandim la ce mai avem de facut . Eu cred , ca dupa agricultura , ar trebui sa incepem , incet si cu mare grija ,  reindustrializarea  tarii  , si sa ne construim o infrastrucutra care sa ne permita sa avem o industrie turistica puternica , axata mai ales pe turism montan , destinat celor care vor sa parcurga la pas muntii nostri care nu sunt facuti , oameni buni ,  pentru ski , ca Alpii ,  ci pentru a fi strabatuti la pas.   Toate astea , fara un invatamant care sa-i invete pe romani sa gandeasca  , nu se pot realiza. Daca nu vom avea un popor sanatos,  degeaba va fi capabil sa gandeasca. Deci avem nevoie de un sistem sanitar accesibil tuturor. Nimic nu se poate  construi, la standarde inalte ,  daca nu vom fi in stare sa dam Cezarilor ce e al Cezarilor : adica stimularea creativitatii nu se poate face decat platind corespunzator specialistii in stare sa ne aseze lucrurile pe fagasul cel bun . 

 Doua obstacole ne stau in cale :      1. - In primii ani  , "lumea democratica " nu va sta cu mainile in san  , ci ne va pune embargou la orice . Suntem noi in stare sa strangem din dinti si sa muncim cu adevarat ?      2. - Distribuirea echitabila a ratiilor ,  in  anii in care va trebui sa suportam cele mai mari privatiuni  , care vor fi cei mai grei. Vor fi capabili distribuitorii ratiilor sa nu fure si sa nu infloreasca o piata neagra a produselor rationalizate?  Hitler avea drept de viata si de moarte asupra a 80 de milioane de germani si i-a facut cadou femeii de serviciu , ratia sa de ciocolata . Nici el nu avea privilegii ! Il vedeti pe Basescu capabil sa renunte la ratia lui de whisky,  nu in favoarea altuia ? -  ca asta chiar este de neconceput - sa se supuna embargoului ,  care va veni  , cand Romania va iesi din malaxorul de popoare U.E. ?

   Daca romanii vor fi in stare sa rezolve cele doua probleme ,  cu o tara asa de binecuvantata ,  nu au voie sa rabde de foame si incet - incet vor putea scoate capul in lume ,  prin convertirea creativitatii exceptionale ,  folosita sute de ani  , doar pentru furtisaguri , smecherii si turnatorii , la  activitati  care creeaza avutie sanatoasa .

   -Pai , vedem ca esti destept , spune-ne mai departe ce sa facem , mi s-a parut ca aud si ma cuprinde tremuriciul de furie …      Ati retinut din religie doar ca trebuie sa-l asteptati pe Isus si veti fi mantuiti ! V-ati uitat ca maimutele la pozele lui Lenin ,  care privea in zare spre viitorul luminos al omenirii si el, saracul,  nu batea mai departe de varful nasului !

   Credeti ca Napoleon -un pitic - a facut Franta imperiu ? Veti fi mai dezamagiti decat mine  , cand am aflat ca nu exista Mos Craciun …  Milioanele de francezi care s-au sacrificat au facut din Franta un imperiu .  Napoleon a ars esenta natiunii franceze , care a decazut la nivelul de popor condus de o caricatura ca Sarcozy .  Daca astazi Franta este plina de magrebieni ,  i se datoreaza micului corsican , care a trimis la moarte ,  nejustificat , pe cei mai capabili dintre francezi , iar Franta nu a mai putut sa se regenereze .  Dupa razboaiele napoleoniene s-au nascut  , ani la rand , mult mai multi baieti decat fete. Asa raspunde natura , haotic ,  la macelarirea barbatilor intr-un razboi.  Marea problema pe care nu au rezolvat-o decat prin importul de creiere din alte tari (vezi Cioran , Eliade , Ionesco  , Brancusi etc) a constat in faptul ca s-a alterat fondul genetic al poporului  care,  vaduvit fiind de cele mai creative elemente ,  ale caror oase au ajuns pe campurile de batalie ale Europei  , nu a mai fost capabil sa se regenereze si s-a pierdut spiritul care a dat nastere maretei culturi franceze , la care francezii de astazi se uita ca Sarcozy la copia din ceara a lui Charles de Gaulle (era un barbat impozant ).

  Cum puteti fi atat de naivi , sa credeti ca un singur om , chiar si genial fiind , poate sa stie ce este mai bine pentru fiecare dintre romani ? Adevaratul conducator lasa fiecarui om posibilitatea de a trai dupa cum merita . Daca veti fi destepti si muncitori veti gasi fiecare dintre voi calea cea mai buna catre propria prosperitate si spre implinirea voastra ca oameni .

 -Si cum se va numi societatea asta ?-aud o  intrebare carcotasa .  -Habar n-am si nici nu ma intereseaza ! Asta e treaba istoricilor , filosofilor si mimeticilor care nu alta treaba pe lumea asta decat sa li se spuna  cu cine  sa voteze . Treaba noastra este sa construim un sistem care sa ne permita sa ne dezvoltam calitatile si sa ne inhibe defectele .  Puteti sa-i ziceti MERITOCRATIE !   

   Daca vreti inca o indicatie ,  pentru ca suntem un  popor caruia ii place sa i se spuna ce sa faca , eu cred ca se pot alege , incepand de la nivel local pana la nivel national ,  cei mai buni profesionisti , care sa fie si oameni adevarati , incoruptibili si nesupusi  presiunilor destabilizatoare . Nu neaparat din cei cu C.V. impresionant ,  ca astea se fabrica la fel precum vedetele de la Hollywood .

 -Bun ! , si cum se va numi partidul asta , ca intelegem ca vrei dictatura cu un partid unic de guvernamant ! Urrraaa vom ajunge ca chinezii , o sa- i spargem pe toti !   -Bai , iar actionati mimetic !  China e cel mai mare balon de sapun al lumii asteia ! A reprodus la scara uriasa capitalismul salbatic ,  la care a adaugat niste accente comuniste si voi credeti ca reluarea  metodelor care au esuat pot da nastere la solutii salvatoare ?   Eu nu vreau niciun partid , iar ganditi precum cainele lui Pavlov…   Eu vreau ca sa democratizam accesul celor mai merituosi la functiile care li se potrivesc si sa impunem  DICTATURA CELOR ZECE PORUNCI.  Chiar credeti ca majoritatea oamenilor sunt in stare sa faca cele mai bune alegeri pentru ei  , ca sa nu mai vorbesc de presupusa capacitate a omului de rand de a alege pe cei care sunt in stare sa conduca tara ? Pe mine rareori m-a laudat cineva ,  asa ca ma laud singur ! Nu sunt genial , dar sunt cu mult peste nivelul mediu de inteligenta si cultura si NICIODATA nu as accepta decizia unuia  mai prost ca mine ! Deci, majoritatea cel mult mediocra ,  e capabila sa imi inteleaga mie intentiile si sa ma caracterizeze ca om ...   Hai ca am treaba si poate va retin …

Romanii vor sa traiasca bine si sa munceasca putin , sa fure tot ce se poate fura , sa dea spaga pentru a-si baga copiii la scoli mai bune  , dar care nu se potrivesc cu aptitudinile odraslelor si  sa-i angajeze tot pe spaga … Promovarile sa fie facute in functie de cine da plicul mai gras !

  -Gata , l-am prins ! -vor spune desteptii - e mistic , e nebun , sau si una si cealalta !          Stiti ceva ? , eu nu pot sa stiu ce e mai bine pentru voi , cu stricnina ati incercat ? Prostia , hotia , minciuna , lasitatea …  nu dor ,  dar ne duc spre un sfarsit inevitabil !   - Aaaa , e imposibil ce vrei tu , mai bine ne mai scriai un articol frumusel ,  care  ne facea sa radem !      Bai , radeam de noi !!!

  :)  Sotia lui Gusti , cu intuitia specifica femeilor , m-a inteles cel mai bine !

  POPORUL NU VREA SA AUDA ADEVARUL ...    Hai sa facem ce stim mai bine : Sa petrecem sarbatorile si dupa ele ,  potopul !

  LA MULTI ANI !

 

P.S.   Nu s-a vrut articol...

Sent: Monday, December 12, 2011 12:00 PM
Subject:
 Re: Nu il vreau articol ! Te rog sa il trimiti personal tuturor celor care mi-au apreciat modul de a gandi 

 

Comentarii (21)

16.12.2011, 13:35

in cazul asta,tot am sa-l pup...stii tu,ce-si face omul cu mana lui

06.01.2012, 20:41

Cred ca asta a fost ultima scriere ce mai trebuia sa o citesc. Nu mai adaug decat: BRAVO, BRAVO, BRAVO

Ina

Ina
06.01.2012, 21:04

Mai am una in mail de vreo 2 zile ... dar n-am dispozitia necesara s-o postez

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola