Atena, zeita decazuta (partea I)

Postat de Adinuta in Bucataras in oras pe 1 Aug 2011 | 4637 vizualizari

Comentarii (11)

02.08.2011, 01:59

Monastiraki mi-a ramas si mie cel mai mult in suflet, nu are cum sa nu. Am avut norocul sa ajung pana acum de vreo 4 ori in Atena, ultima oara insa in 2004, la Olimpiada, cand insa m-a gazduit pentru o luna de zile .
In Monstiraki am mancat cu colegii cel mai bun souvlaki din toata Atena, cu pita zemoasa si carne gustoasa. Intr-o seara am luat de nebun singur autobuzul, am plecat de unde eram cazat si m-am dus la 1 noaptea in Monastiraki, doar ca sa ma plimb, sa privesc oamenii si sa ciugulesc ceva. De neuitat.

In rest, ca piata, de departe pietele in aer liber zilnice intinse pe zeci de stradute in Palermo mi-au ramas cel mai mult in suflet, acolo m-as intoarce oricand daca e sa ma gandesc la "piete". Boqueria e prea high, insa Palermo, cu mizeria ei, cu sudismul italienesc clasic, cu abundenta de peste, fructe de mare, nenumarate tipuri de legume, masline si fructe uscate, condimente si dulciuri, carne si branzeturi, cu gospodine siciliene aprige si vanzatori plini de viata, cu scutere trecand in viteza printre mese si picioare - alcatuiesc ceva unic cred in Europa.
Mi-e dor de Atena , fain articol . Pacat insa ca situatia e acum asa...dar trebuie sa revina...va reveni

02.08.2011, 13:13

Multumesc! Noi tot cam pe la 12 noaptea am fost, e un loc foarte viu si frumos. Mie mi-a placut si Boqueria tocmai pentru ca are un stil aparte si arata armonios totul

LUK

LUK
03.08.2011, 09:00

Imi place foarte mult articolul tau..m-am pierdut oarecum la inceput in visare apoi m-am trezit brusc la realitate cand ai inceput sa vorbesti de mancare..criza..si mie imi place Grecia..in Atena nu am ajuns deocamdata..pot sa zic ca ma simt cel mai bine chiar aici in orasul meu adoptiv ..in Piata Mare din Sibiu sau plimbindu-ma prin Santurile Cetatii din Alba iulia..felicitari sincere pentru articol

03.08.2011, 11:37

sincer nu am calatorit si nu pot zice ca am un loc preferat...imi place mult articolul tau

03.08.2011, 18:23

Mai Adinuta ce frumos ne povestesti,te-as asculta ore intregi,minunatie de fata

Lau

Lau
04.08.2011, 12:09

foarte frumos

05.08.2011, 12:37

Multumesc mult! Ar trebui sa scriu mai des, comentariile voastre imi ofera o stare foarte buna si chiar ajuta in anumite momente

05.08.2011, 18:39

Adinuta iti dezvalui un mic secret,asa ma simt si eu numai nu le povesti mai departe ca si-o iau in cap si schimba foaia

07.08.2011, 08:49

Felicitari pentru un articol deosebit de frumos si scris cu multa imaginatie si suflet!*****
Am fost in Grecia in 2008 intr-o croaziera in insulele grecesti si la intoarcere am petrecut si cateva zile la Atena.
Grecii sunt foarte prietenosi si mari amatori de mancaruri bune.
M-as reintoarce cu placere la Climataria Taverna din Plaka unde am petrecut o seara cu mancare si muzica de calitate, o adevarata evadare de la meniul de 5***** de pe vasul Ocean Pricess.
Atmosfera s-a incins la muzica populara greceasca si toata lumea a petrecut o seara de neuitat.

08.08.2011, 10:31

Adinuta draga, te invidiez din tot sufletul!
De cand am fost la greci in 2005 imi tot promit ca o sa revin....in Atena doar o zi am stat, ceea ce e fffff putin!
Daaaar cel mai mult mi-ar place sa ma intorc aici
http://wallpapers.pixxp.com/63_~_Piazza_Navona.htm pe strazile din Roma m-am simtit cel mai entuziasmata de ceea ce am vazut!

02.08.2012, 18:37

Chiar semanam .Nici eu nu mananc cand sunt suparat .Abia acum am descoperit escapada ta frumoasa .Frumos ai mai redat atmosfera .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!