Cadouri home/ handmade

Postat de laura_n in Cu de toate pe 9 Ian 2015, 12:17

Articol pe placul a 19 bucatarasi
comenteaza

A început freamatul si agitatia de dinainte de sarbatori. Cu un gust amar, observ ca oamenii sunt tot mai agitati, mai nervosi, intr-o goana acerba dupa cumparaturi, ca e brad, ca e purcel, ca e un cadou.

Este pacat ca asa o sarbatoare sfanta si magica nu scoate ce e mai bun din noi, un pic mai multa caldura, un pic mai multa atentie, un pic mai multa intelegere... aceasta minune este sansa fiecaruia ... pana la urma!

Eu va urez sa aveti sarbatori cu sanatate si cu liniste si sa va bucurati de minunea Nasterii Domnului Isus Hristos!

Un An Nou cu sanatate si cu pace tuturor!

Eu vroiam sa va starnesc imaginatia cu cateva idei pentru un cadou "mai altfel" pe care sa il oferiti celor dragi. Sunt multe idei si la indemana tuturor, cred, ca sa putem transpune o idee intr-un gest sau un cadou frumos. Ideile nu sunt noi, sunt convinsa ca le-ati mai intalnit, insa scopul meu e sa va fac sa va ganditi un moment doar, sa alegeti si altceva, in afara de esarfe, parfumuri, ornamente care mai de care mai kitschoase.

As dori sa va conving sa incercati si altceva, ceva bun, sanatos, natural, dar mai ales pregatit cu manutele voastre si cu un strop de suflet. Plus ca sunt editie limitata!:))  Sunt convinsa ca cine va sti sa aprecieze, o va face!

Miere naturala 100%, cu aroma de scortisoara si cuisoare

Aveti nevoie de un borcanel, miere naturala, cateva bobite de cuisoare, un baton de scortisoara, cativa miezi de nuca.

Asezati in borcanel cativa miezi de nuca, un baton de scortisoara, cateva bobite cuisoare pe care le zdrobiti un pic, apoi turnati miere pana se umple borcanelul si puneti capacul.

Acoperiti cu o hartie de briosa, legati cu un snurulet simplu, daca vreti si aveti, lipiti o eticheta cu mesajul vostru!

Spargeti 2 boabe de cuisoare intre degete si apoi faceti niste miscari circulare cu degetele pe hartiile de briose.Astfel, cadoul va avea parfum si in interior si in exterior.

 

Fursecuri de casa

O cutie cu fursecuri de casa, editie limitata chiar :)) Dar, ganditi-va sa le dati aroma de scortisoara, de portocala, de cuisoare sau orice altceva v-ar placea!

Faceti 2-3 feluri de fursecuri, sunt mai usor de ambalat, tin mai mult, chiar devin mai fragede cu timpul si pot face deliciul atat al copiilor cat si al celor mai mari.

Le ambalati frumos intr-o cutie, si asteptati momentul sa le oferiti cu drag!

 

Mix de zahar cu aroma de portocala, de vanilie sau de scortisoara

Aveti nevoie de un borcanel transparent. Spalati foarte bine o portocala si apoi scoateti coaja. Taiati fasii subtiri si lasati-le un pic deoparte. Asezati in borcanel o fasie de coaja, apoi asezati zahar pudra cam 1-3 din borcanel. Mai puneti cateva bucatele de coaja, apoi asezati inca 1-3 zahar brut. Incheiati borcanelul cu zahar alb, dar nu uitati sa puneti coaja ramasa prin zahar. Luati un baton de scortisoara si rupeti din el bucati mari pe care le asezati deasupra zaharului alb. Puneti capacul, asezati un carton sau o hartie frumoasa si aveti un cadou care, cu siguranta, va avea aroma si va folosi unor maini pricepute la prajiturit!

 

Seria ideilor poate continua, cu o sticluta cu rom autentic in care ati adaugat cateva bobite de cuisoare sau un borcanel cu pudra de coaja de portocala sau un mix de condimente, sau o cutie cu ceai homemade, din cubulete de coaja de portocala, coji de mar, scortisoara, ceai verde,etc.

Comentarii (10)

12.01.2015, 09:39

Superbe!

19.01.2015, 21:31

Sunt minunate!

05.02.2015, 16:48

Minunat! !!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!