Caisele

Postat de alexandrinapop in Fructe pe 1 Iul 2011, 11:19

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Caisele

Sursa importanta de vitamina A

Consumate zilnic, caisele ajută la formarea oaselor la copiii rahitici şi cu întârzieri în creştere, sporesc reacţiile de autoapărare, prin întărirea sistemului imunitar, la bolnavii aflaţi în convalescenţă, la femeile însărcinate şi la copiii cu carenţe vitaminice, potrivit ziarullumina.ro.

În afecţiunile sistemului nervos, cura de caise acţionează în caz de nervozitate, astenie, stări depresive şi de stres, oboseală fizică şi intelectuală, surmenaj nervos, insomnii, vertij, pierderea memoriei.

În bolile cardiovasculare, caisele normalizează tensiunea arterială şi buna funcţionare a inimii şi a circulaţiei sângelui prin vasele cerebrale. De asemenea, stimulează activitatea stomacului şi a ficatului, în caz de insuficienţă hepatică, indigestie, constipaţie şi lipsa poftei de mâncare.

În uz extern, fructele sunt eficiente în tratarea unor boli de piele (acnee, ulcere varicoase, seboree). Sâmburii dulci sunt eficienţi în combaterea parazitozelor intestinale, iar uleiul de sâmburi este indicat în tratarea zgomotelor în urechi (acufene).

Fructele uscate au valoare nutritivă şi vitaminizantă mult superioară fructelor proaspete. Se recomandă în caz de anemie accentuată, carenţă de vitamina A şi oligoelemente.

Compotul de caise constituie un adaos rapid şi sănătos la brânza de vaci, iaurturi, deserturi, salate şi îngheţate.

Sucul proaspăt din fructe este bogat în vitamine şi săruri minerale, este foarte nutritiv şi recomandat în tratarea asteniei fizice şi psihice şi a stresului. Bun echilibrant nervos, favorizează regenerarea ţesuturilor şi a nervilor şi sporeşte reacţiile de apărare a organismului. Are efecte favorabile în stările depresive, anemie, nevroze, insomnie, rahitism, întârzieri de creştere, convalescenţe.

Miezul dulce din sâmburi conţine vitamina B15, care contribuie la oxigenarea ţesuturilor, mai ales la nivelul ţesutului muscular cardiac. Miezul amar nu trebuie consumat, din cauza prezenţei unor substanţe toxice.

Comentarii (2)

03.07.2011, 14:14

multe informatii utile

Lau

Lau
12.07.2011, 14:17

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]