Caisele ne protejeaza vederea

Postat de SanatateAcasa in Fructe pe 5 Iun 2012, 23:36

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Caisele ne protejeaza vederea

Si nu ar trebui sa va mire faptul ca se aseamana cu piersicile si nectarinele, pentru ca fac parte din aceeasi familie.  Nu ati observat oare ca aromele lor seamana un pic?

Caisele bine coapte sunt patimase de dulci, incredibile la gust. A lor aroma le situeaza langa prune, caci da, se aseamana la gust.

Sunt disponibile in mai multe variante: prospecte, in compoturi, in dulceturi, confiate etc. Trebuie sa stiti ca daca le cumparati uscate, adica confiate, trebuie sa va asteptati la caise un pic mai dulci, dar mai sarace in acid ascorbic-vitamina C. Cele din dulceturi si computuri nu se pot compara cu varianta proaspata. Fructele prospecte  prezinta o serie intreaga de beneficii.

Caisele sunt exceptionale si prin prisma faptului ca sunt sarace in calorii. Cu un aport mic de zahar si grasimi, caisele scad nivelul de colesterol nociv prin aportul de fibre.  Mai precis, 100 de grame de caise nu inregistreaza decat 50 de grame de calorii. Putin, nu?

Fibrele se absorb lent, previn senzatia de foame, o regleaza si scad nivelul de grasimi din organism. Astfel,  caisele pot fi bifate cu brio pe lista alimentelor care reduc riscul bolilor grave de inima. Cu alte cuvinte, aceste fructe dulci si parfumate cresc speranta de viata, intrucat bolile de inima reprezinta la ora actuala factorul de deces in lumea intreaga.

Totodata, caisele sunt o sursa exceptionala de caroteni si vitamona A, aceasta mentine sanatoase membranele pielii si imbunatateste vederea. De asemenea, aceste substante joaca rolul unor antioxidanti puternici. In plus, aceste substante scad riscul cancerului la plamani si al cavitatii bucale.

Bogate in vitamina C, caisele reusesc sa intaresca sistemul imunitar, conferindu-i mai multa protectie organismului uman. Astfel scade riscul contactarii unor boli grave, dar se dimneaza major si riscul oxiidarii celulare, adica distrugerea ADN-ului si declansarea cancerului. Mai mult de atat, caisele sunt extrem de benefice pentru piele, vitamina C din acestea ii confera pielii stralucire si vitalitate. Pielea este fina si placuta la atingere. In plus, uleiul extras din semintele de caise, asemanatoare la gust cu dulcile migdale, este si el benefic, dar este intrebuintat mai mult in diverse preparate fistichii.

Cu un aport de minerale esentiale, caisele sunt recomandate tuturor acelora care au carente de vitamine si minerale, mai ales copiilor, persoanelor care au tinut examene, care au trecut printr-o perioada grea, care isi negljeaza alimentatia etc. Potasiul, magneziul, cuprul, calciul, fierul si zincul se regasesc in aceste fructe minunate numite caise. Rolurile lor sunt si de antioxidanti. In plus, caisele mai contin zeaxantin si beta criptoxantin. Prima substanta din rand previne oxidarea celulara si degenerarea maculara, imbunatatind astfel vederea, mai ales la persoanele in varsta dar actioneaza si ca un filtru de lumina.

Acestea fiind zise, nu va ramane decat sa va bucurati din plina de aroma caiselor, pentru a fi si mai castigati.

poza:http://www.sxc.hu/

Comentarii (6)

15.07.2012, 19:37

Minunat articolul si asa este caisele sunt.....minunate....mici bombite de vitamine si minerale....! Delicioase! Multumesc pt un articol asa interesant!

02.08.2012, 13:04

super

02.12.2012, 11:48

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!