Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Arad 2012

Postat de deliciousflavours in Bucataras FoodPR pe 30 Iul 2012, 14:57

Articol pe placul a 20 bucatarasi
comenteaza

A fost odata ca niciodata un Campionat International de Gatit in Aer Liber…unde?...pai la Arad…cand?....in 30.06-01.07, a fost un eveniment gastronomic de proportii, care se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor, fiecare grupa fiind jurizata de catre o comisie internationala.

Eu personal nu am mai participat la nici un eveniment de acest gen, dar datorita Maestrului Marcel Iorga, caruia ii multumesc inca o data pentru ca a avut incredere sa ma invite si pe mine, am avut ocazia sa particip la acest show gastronomic. Mi-a facut o deosebita placere, ca pe langa Marcel sa-l cunosc si pe Cristian Borod, marele bucatar maniac si pe Diana Borod, care pe bune ca este cea mai buna organizatoare cunoscuta pana acum de mine. Sunt super faini toti 3 si sper sa mai am ocazia sa particip cu ei la asemenea evenimente culinare 

Inca de cand am aflat ca voi face parte si eu din aceasta echipa de “soc si sexi” vorba lui Marcel :P, am avut emotii, iar cu cat se apropia mai mult evenimentul cu atat mai tare se intensifica acest sentiment. Na….ce sa fac, asa sunt eu mai emotiva 

In prima zi am fost intampinata de domnul Uica Mihai – un om absolut minunat – si am avut ocazia sa fac cunostinta cu baietii de la Master Chef (Mehrzad, Alexandru, Cristian si Iris), de ei ce as putea sa spun decat ca sunt baieti faini si talentati bineinteles!

In aceasta zi am participat la Simfonia Ceaunelor, iar Marcel a fost foarte inspirat cand a hotarat sa facem in premiera (chiar si pentru el) un Mistret Bourguignon, deoarece a fost foarte apreciat ceaunul nostru, drept pentru care am si castigat o cupa!!!

A doua zi, o zi fierbinte si obositoare, Cristian a dus un “OZN” :)) adica un grill Ascona Outdoorchef care si-a facut treaba de minune. Fiecare din noi l-am folosit pentru retetele pregatite la jurizare. Trebuie sa va spun ca mi-a fost foarte greu sa aleg reteta potrivita avand in vedere conditiile date (caldura mare, no frigider, no cuptor…). M-am tot sfatuit si cu Diana si pana la urma m-am hotarat asupra unei retete usoare care sa nu-mi dea prea multe batai de cap si anume “The Ultimate Banana Split Cake Dessert”, pe care pentru siguranta l-am servit in cupe si nu pe farfurie. Sper sa va placa desertul meu la fel de mult cum i-a placut domnului Spyros Dimitriou, de la care am invatat ceva ce trebuia sa stiu de la Master Chef, tot ce se pune pe farfurie se mananca! J

Cristian a pregatit un starter tropical - ananas cu chili la gratar si sos de rodii si  muschi de porc la gratar marinat in sos Bourobon, suna bine nu-i asa? iar Marcel a gatit un muschi de porc in stil vanatoresc.

Seara s-a incheiat cu priemierile de rigoare, unde noi ne-am bucurat pentru 1 medalie de aur (ceaun – Bourguignon de mistret) si1 medalie de aur  (sectiunea bloggerilor – antreu, fel principal si desert)  si o cupa!

Va las cateva poze si va sfatuiesc sa participati, daca aveti ocazia, la aceste Campionate de Gatit in Aer Liber (urmatorul fiind in 8-9 septembrie in Cluj) , deoarece pe langa faptul ca invatam multe lucruri utile, este prilejul perfect de a cunoaste persoane minunate cu aceleasi interese.

 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (16)

04.08.2012, 23:44

bravo, fata frumoasa!

05.08.2012, 00:03

15.08.2012, 08:46

Felicitari tie si echipei alaturi de care ai concurat!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31