Cardamonul

Postat de Pasiune pentru bucatarie in Condimente pe 28 Feb 2011, 10:58

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza

 Cardamonul este fructul plantei vesnic verzi Ellettaria cardamonum, din familia Zingiberaceae;este unul din condimentele cele mai vechi din lume.

 Cardamonul  a aparut pentru prima data in padurile din vestul Ghats,sudul Indiei,unde crestea in salbaticie.Astazi,creste in Sri Lanka, Guatemala, China, Indo şi Tanzania.

 Cardamonul este un condiment scump,al doilea dupa sofran.De multe ori este inlocuit cu plante inferioare cum ar fi: cardamom Siam, cardamom Nepal,nucsoara sau cardamom.

Cardamom indian este cunoscută în două varietăţi principale: Malabar cardamom si cardamom Mysore.Varietatea Mysore contine niveluri mai ridicate de cineol si limonen si,prin urmare,este mult mai aromat.

Păstăile sunt aproximativ triunghiulară în secţiune transversală şi ovale sau turtit.Suprafata lor uscata este dura si brazdata.

Este utilizat pentru aromatizarea mancarilor(in special a preparatelo din orez),prajiturilor sau produselor de patiserie.Este folosit in mancarurile indiane,dar si la muraturi si bauturi(vin fiert,cafea)

 

Comentarii (3)

LUK

LUK
28.02.2011, 23:36

foarte interesant

10.03.2011, 11:42

interesant

Lau

Lau
18.07.2011, 16:05

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!