Consumul zilnic de iaurt contribuie la mentinerea sanataţii

Postat de IMAGE_PR in Cu de toate pe 12 Noi 2013, 18:53

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Campania “1 iaurt pe zi” se va derula in perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014 și are in vedere actiuni de informare a publicului general prin intermediul TV, presa scrisa și online, dar și social media, care sa incurajeze consumatorii sa faca alegerile cele mai potrivite pentru a-și mentine starea de sanatate. Campania mai include cursuri de nutritie pentru tineri și copii, fiind bine cunoscut faptul ca obiceiurile bune se deprind la varste tinere. Prima etapa a campaniei presupune ca cei care consuma iaurt sa-și impartașeasca poveștile personale in aplicatia online dedicata, aceștia avand posibilitatea de a ajunge chiar ambasadorii campaniei pro-iaurt derulata de Danone.

Prin aceasta initiativa, Danone iși propune sa reaminteasca importanta unui stil de viata echilibrat și principalele beneficii ale consumului zilnic de iaurt, in contextul in care tot mai multi romani se confrunta cu probleme de sanatate provocate sau favorizate de alimentatia nesanatoasa și lipsa de mișcare. Obezitatea, bolile cardiovasculare și diabetul sunt afectiunile care trebuie adresate cu maxima prioritate conform unui studiu despre starea de sanatate a romanilor realizat de Danone [Vezi mai multe date despre starea de sanatate].

Opinia generala a respondentilor care au participat la studiul realizat de Danone este ca aceste probleme de sanatate sunt generate de stilul de viata, preponderent sedentar și de o dieta dezechilibrata.  In plus, 9 din 10 respondenti cred ca romanii mananca nesanatos, potrivit studiului „Obiceiuri de consum alimentar” realizat de Institutul Roman pentru Evaluare și Strategie in 2013.  Una dintre solutiile la indemana, care poate fi introdusa cu ușurinta și fara costuri semnificative in dieta zilnica a romanilor, este consumul zilnic de iaurt. Iaurtul, la fel ca laptele din care este facut, contine proteine valoroase și calciu, alaturi de alte minerale și vitamine necesare pentru creștere și sanatate de-a lungul intregii vieti. [Vezi mai multe despre beneficiile iaurtului]

In ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arata ca Romania este pe ultima pozitie la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un roman consuma in medie 1 produs lactat proaspat pe saptamana, fata de francezi – 5 produse pe saptamana, bulgari – 3 produse pe saptamana și polonezi – 2 produse pe saptamana.

Datele privind starea de sanatate, corelate cu cel mai scazut consum de iaurt și lactate proaspete din Romania, au determinat Danone sa lanseze o campanie de informare și educare pe termen lung despre beneficiile pe care le poate aduce consumul zilnic de iaurt. Aceasta se concentreaza in primul rand pe consumul de iaurt, dar amintește și alte principii simple ce stau la baza unor deprinderi alimentare corecte, prin care se poate imbunatati calitatea vietii.

 „Stilul nostru de viaţa și alimentatia sunt unele dintre principalele cauze ale obezitaţii, bolilor cardiovasculare şi diabetului. Pentru o alimentaţie echilibrata trebuie sa consumam 2-3 produse lactate in fiecare zi.  Iaurtul contribuie la asigurarea unui aport optim de calciu, potasiu, fosfor, zinc, proteine şi fermenţi lactici activi și are putine calorii. Beneficiile nutritionale ale iaurtului recomanda acest produs ca pe o solutie simpla și la indemana, mai ales in conditiile stilului de viata contemporan.

 

 

 

Ca medic, ma gasesc tot mai des in fata unor cazuri de patologii grave, care au la origine desconsiderarea nevoilor reale, de baza, ale organismului. Cu toate provocarile aduse de schimbarea stilului nostru de viata din ultimii ani, alimentatia corecta ajunge sa fie o conditie pentru mentinerea sanatatii. Trebuie sa invatam sa-i acordam acest nou rol, central, in viata noastra. Alegerea este la noi. Noi hotaram ce și cat e bine sa mancam, iar datoria mea ca medic este sa explic, sa indrum, sa corectez, sa sustin obiceiuri alimentare sanatoase. Iar un astfel de obicei este cel de a consuma zilnic iaurt, aliment la fel de valoros pentru sanatate cum sunt și fructele sau legumele. Iaurtul este și un factor de re-echilibrare a dietei,  in raport cu excesul de grasimi şi glucide din alte categorii de alimente”, sustineProf. Dr. NicolaeHancu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Romane de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice, prezent la lansarea campaniei „1 iaurt pe zi”.

 De aproape 100 de ani, misiunea asumata de Danone este aceea de a aduce sanatate prin alimente unui numar cat mai mare de oameni. Campania ”1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii”, pe care o lansam la nivel national, are rolul de a educa romanii in privinta importantei unei alimentatii sanatoase și echilibrate, evidentiind multiplele beneficii oferite de consumul zilnic de iaurt. Danone face un prim pas important prin campania „1 iaurt pe zi”, dar pentru a creşte impactul acestei misiuni invitam alaturi de noi și alti producatori romani de lactate, retaileri, institutii guvernamentale, pentru ca impreuna sa aducem sanatatea prin alimentatie echilibrata mai aproape de cat mai multi romani”, declara Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

 

 

###

Danone Romania este lider de piata in categoria produselor lactate proaspete, inregistrand in anul 2012 o cifra de afaceri de 506 milioane RON. Compania are in portofoliu peste 80 de referinte de produs, majoritatea realizate in fabrica din București, cu lapte proaspat colectat de la fermierii romani.

Compania Danone PDPA Romania face parte din Grupul Danone, prezent in 120 de tari, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete și locul 2 in lume in domeniul apelor minerale imbuteliate și al alimentatiei pentru bebeluși. Grupul Danone a inregistrat in 2012 vanzari de peste 20 miliarde EURO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

 

Date despre starea de sanatate

Alte probleme care afecteaza pe termen lung sanatatea și calitatea vietii, identificate in cadrul unei cercetari calitative comandate de Danone la finalul anului trecut, care a vizat atat opiniile medicilor, cat și ale publicului larg din Romania, sunt nivelul ridicat de colesterol sanguin, carenta de calciu și vitamine, tulburarile digestive și oboseala cronica.

Rezultatele cercetarilor Danone sunt aliniate studiilor publicate in ultimii ani de Ministerul Sanatatii, care arata, printre altele, ca aproape 40% dintre romani sunt supraponderali sau obezi și ca au un aport insuficient de calciu in raport cu recomandarea specialiștilor (743 mg/zi la barbati, 635 mg/zi la femei fata de 800 mg aport zilnic recomandat de calciu).

 

Beneficiile iaurtului

1 iaurt pe zi este un exemplu de schimbare mica și alegere simpla in viata fiecarui roman, ce poate avea un impact important asupra starii de bine. Iaurtul ne aduce zilnic toata bunatatea laptelui, la care se adauga puterea bacteriilor lactice active, benefice pentru flora intestinala.

Iaurtul are un rol important in hranirea corecta și echilibrata a organismului: mai multe studii despre concentratia de nutrienti corelata cu nivelul de energie generat plaseaza iaurtul alaturi de fructe și legume in ierarhia alimentelor dense in nutrienti și benefice pentru sanatate.

Iaurtul are un rol important in digestie datorita calciului și bacteriilor vii pe care le contine. Echilibrul florei intestinale și calitatea acesteia influenteaza functionarea sistemului digestiv și sanatatea in ansamblu. Iaurtul joaca un rol important in dezvoltarea și mentinerea tesuturilor (musculatura, organe vitale), deoarece este o sursa de proteine cu valoare nutritiva inalta, care asigura organismului toti cei 9 aminoacizi esentiali.

Iaurtul este mai ușor de digerat decat laptele din care este obtinut pentru ca bacteriile de fermentare ajuta digestia lactozei, pe care unii dintre noi o toleram mai greu.

Iaurtul este un factor de re-echilibrare a dietei,  in raport cu excesul de grasimi şi glucide din alte categorii de alimente. Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sanatoase şi echilibrate, in toate etapele vieţii.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola