Croque-madame

Postat de RODIMUR in Cu de toate pe 20 Iun 2017, 16:08

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Croque-madame

Croque-madame este un sandviș cu șuncă și brânză (cu cașcaval, de regulă),  preparat la cuptor, la grill, la sandwich maker, sau la tigaie, dar care în plus față de croque-monsieur, are deasupra un ochi.

Acest sandviș a apărut la început în bistrourile franceze și este recomandat pentru o cină rapidă, sau mai ales pentru o gustare de seară, ca fel unic.

Sunt foarte multe rețete de croque-madame, dar iată aici una care se pretinde a fi dintre cele mai bune și care este prezentată nostim...

http://www.lexpress.fr/styles/saveurs/recette/recette-du-croque-madame-qui-dechire_1794135.html

„Rețeta care vă va da peste cap”

Pentru 2 persoane

Pregătire – 20 minute

Coacere – 5 minute

Ingrediente

4 felii de pâine rustică

4 lingurițe de cu muștar

100 grame de cașcaval răzuit

2 felii groase de șuncă

50 de grame de unt moale

4 linguri cu smântână proaspătă, groasă

2 ouă

sare, piper

Preparare

1.     Tartinați fiecare felie cu puțin muștar. Preîncălziți cuptorul.

2.     Formați două sandvișuri cu jumătate din cașcavalul ras și cu toată șunca, plasând în interior fețele tartinate cu muștar.

3.     Întindeți cu generozitate untul pe cele două fețe externe ale fiecărui sandviș și coaceți-le la foc mediu câte 2-3 minute pe fiecare parte.

4.     Amestecați restul de cașcaval răzuit cu smântâna, sărați și pipărați din belșug.

5.     Puneți sandvișurile pe o tavă în cuptor. Acoperiți-le cu sos cu cașcaval și lăsați-le în cuptor timp de 2 minute, până ce sunt bine gratinate.

6.     Prăjiți ochiurile într-o tigaie, cu puțin unt și asezonați-le.

7.     Transferați fiecare ochi pe un sandviș și gustați-l, fără să mai așteptați!

În afară de „croque-monsieur” și „croque-madame”, există și o ...fiică a lor și anume „croque-mademoiselle”.

„Croque-mademoiselle” este un sandviș mai ușor, compus din tradiționalele felii de pâine toast, între care se găsește brânză tartinabilă, arpagic, castraveți și salată. Este un fel de „croque-monsieur” mai ușor și vegetarian.

Pentru a redacta acest articol m-am documentat de pe internet : http://www.aufeminin.com/cuisine-facile/croque-monsieur-s648051.html

Am ilustrat articolul cu imagini preluate de pe:  www.google.com

Comentarii (6)

21.06.2017, 06:58

Mulțumesc. Mimi!

21.06.2017, 11:23

unul din asta i-ar place Oanei , tare fain arata

21.06.2017, 13:07

Arată fain și e bună și sățioasă...! Merci, Anca!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!