Cum congelam legumele folosind aparatul de vidat FoodSaver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 14 Oct 2015, 13:57

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Timea s-a alatura cu drag campaniei "Stop risipei alimentare", initiate de FoodSaver. Iata prima ei experienta cu aparatul de vidat:

Va fac cunostinta cu noul meu ajutor in bucatarie si anume aparatul de vidat FoodSaver.

Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.

Spre exemplu, se pot pune la congelat in acest mod legume care se gasesc mai greu iarna sau sunt mai putin accesibile la pret. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap.

Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului de la FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare.

Aparatul are in dotare 2 pachete de pungi si un furtun de vidare, insa se pot folosi si role de vidare pentru a crea propriile pungi, in functie de alimentele pe care dorim sa le vidam. Si acum sa vedem cat este de usor este sa videzi cu FoodSaver.

Taiem din rola marimea dorita in functie de ce anume vrem sa congelam, puteti vedea in poze interiorul aparatului, lacasul unde se aseaza rola si modul in care taiem marimea dorita a pungii.

Lipim punga mai intai la unul dintre capete asezand capatul pe zona de lipire (chiar in buza aparatului). Apasam capacul cu putere, pana cand cele doua urechiuse verzi din laterale ies afara si apoi apasam butonul care indica sigilarea.

Spalam bine ardeii si ii taiem felii, apoi ii asezam in punga pregatita. In functie de destinatia lor, puteti taia ardeii felii mai mari sau mai mici sau chiar cubulete.

Introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.

Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data congelarii si ce anume contine punga.

Am apreciat si ca aparatul FoodSaver are un  design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisindu-mi astfel spatiu de stocare.

 

Comentarii (4)

14.10.2015, 14:17

14.10.2015, 15:30

14.10.2015, 20:35

Bravo Timea

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola