Cum putem să pregatim carnea pentru gătit cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 17:17

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Bucate, vorbe si arome sau Dia noastra ne mai aduce cateva vorbe aromate despre pastrarea bucatelor si oprirea risipirii lor. Sa vedem ce a mai descoperit:

Daca am vazut cum putem sa pastram carnea proaspata mai mult timp la frigider sau la congelator cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver, am sa va spun ca, înainte de a gati carnea, putem s-o condimentam si sa o vidam.

Prin procesul de vidare, porii se vor deschide si astfel condimentele vor patrunde mai bine în carne.

Pentru aceasta operatiune, eu am folosit pungile pentru vidare care vin împreuna cu aparatul de vidat Food Saver, dar se pot achizitiona si caserolelespeciale pentru marinat carnea. Cu ajutorul acesteia carnea se poate marina în doar câteva minute nu în câteva ore.

Am condimentat carnea, apoi am pus-o în punga speciala pentru vidare, punga pe care am taiat-o din rola de folie la dimensiunea dorita.

Am introdus capatul pungii în tavita pentru picurare, astfel se va înlatura excesul de umiditate,am închis capacul aparatului si am apasat butonul de Vidare&sigilare automata.

In câteva secunde punga mea a fost vidata si sigilata si am pus-o la frigider pentru jumatate de ora înainte de a o pune la cuptor.

Carnea a fost foarte frageda si aromata.

Tavita de picurare se goleste si se spala daca este cazul.

Sper ca v-ati convins cât de util si simplu este de folosit  aparatul de vidat Food Saver.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa Food Saver Romania.

 

 

Comentarii (1)

03.02.2016, 00:48

Super . Vreau si eu

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L