Cum se transeaza un pui

Postat de AlexTeacher in Tehnici pe 8 Mai 2017, 16:41

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

E bine sa stii sa portionezi un pui pentru ca asfel vei plati mai putin pe pulpe, aripioare si piept, daca le cumperi separat platesti mai mult pe kilogram. De asemenea o sa iti ramana cateva bucati si daca le fierbi cu legume vei avea un stock numai bun, concentrate si poti inlocui cuburile de legume din comert, care au E-uri nesanatoase.

Incepe prin a scoate pulpele. Taie pielea pe langa piept si rupe pulpa pana cand poti vedea osul.

 

Apoi taie pe langa ea. Repeta actiunea cu pulpa a doua.

 

Apoi fiecare pulpa tai-o in 2. Caut cu degetul pana simti incheietura si taie.  

 

Separa pulpa in pulpa inferioara si cea superioara.

 

In restaurant, pulpa inferioara se taie la capat si se curata toata pielea de pe os. Astfel arata mult mai bine si se va gati toata bucata de carne in acelasi timp.

Nu  aruncati resturile, sunt extraordinare pentru un stock de pui.

 

Urmeaza aripile. Trage de ele pana simti capatul. Apoi taie exact unde simti osul.

Eliminati varfurile. Si acestea se duc tot la stock.

 

Pieptul - Rasuceste puiul si mergi cu cutitul pe linia dintre cei doi piepti. La capat este iadesul. Infige usor varful cutitului in el si apasa.

 

Iar apoi lama cutitului trebuie sa fie foarte aproape de carcasa, ca sa nu pierzi nimic.

 

Carcasa ramane pentru stock. Peste acestea adauga 2 cepe spalate foarte bine, 2 morcovi, 2 bucati  de pastarnac si 2 tije de apio. Cojile dau mult mai multa savoare stock-ului. Mai departe pune 1 capatana de usturoi taiata pe jumatate. Pentru mai multa savoare foloseste niste verdeata si ierburi aromate: patrunjel, cimbru si rozmarin. Pune si foi de dafin si piper.

Lasa-l la fiert, la foc potrivit cam o ora.

Nu adauga sare, pentru ca stock-ul il vei folosi la diverse mancaruri – inlocuieste cu brio apa sau cuburile nesanatoase de legume. La final strecoara-l. Daca se ridica foarte multa grasime la suprafata, o poti lua cu un polonic.

Lasa-l sa se raceasca si apoi pune-l intr-o punga pentru facut gheata si pastreaza-l la congelator.  

 

 

 

 

 

 

 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (4)

08.05.2017, 17:02

08.05.2017, 17:04

08.05.2017, 20:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA