De ce nu e bine sa exagerezi cu soriciul de porc

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 13 Dec 2016, 17:08

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Chiar daca mai e pana la Ignat, in multe gospodarii s-au taiat deja porcii, iar unul dintre cele mai atractive produse de sezon este soriciul de porc.

Este, intr-adevar, foarte gustos, facandu-se si o ciorba speciala din "pelea de porc".

Insa, nutritionistii ne sfatuiesc sa nu-l consumam in cantitati exagerate, deoarece ne poate cauza destul de multe probleme de sanatate: are multe calorii si se digera greu.

"Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioara, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice", spune dr. Ionut Stefan.

Nu trebuie sa cadem nici in cealalta extrema si sa nu-l mai consumam deloc. Trebuie doar sa fim moderati, sa-l curatam foarte bine de grasime si sa nu-l amestecam cu alte alimente greu de digerat, pentru ca vom face indigestie.

Comentarii (8)

13.12.2016, 22:10

Nu are porcul atat sorici cat as manca eu ))))

15.12.2016, 07:16

Porcul l-am parlit cu paie si a avut un soric tare, tare bun la gust. Mananci oleaca, dar nu poti manca mult din el, asa ca nu cred ca e o problema asa de mare...

20.12.2016, 22:30

este gustos, cu sare si daca este moale, daca nu, la saramura

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!